Dead in the Water, Deathbed & The Zombi, 11.9.2009 @ Suisto, Hämeenlinna

Niinhän siinä käy, että kun tarpeeksi kauan asuu samassa kaupungissa ja muuttaa sieltä pois ei ihan heti tulekaan takaisin muuten kuin hyvästä syystä. 11.9. olikin sitten riittävän hyvä syy palata Hämeenlinnaan kun The Zombi, Deathbed ja Dead in the Water sattumoisin soittivat Suisto-klubilla samana iltana. Vaihtoehtona oli sitä paitsi Rocktownissa oleva Metallia Perkele Tour 2009, jonka päätin skipata jo nolon nimensä takia. Hitaat miehet-niminen poppoo on ilmeisesti tämänkin takana, saisivat järjestellä näitä useamminkin niin Piparnakkeli on tyytyväinen! Samaten Piparnakkelin äiti on tyytyväinen kun näkee paluun tehneen tuhlaajapojan hotkimassa kitusiinsa perunamuussia ala Ismo Laitela!

Saavuin paikalle sopivasti varttia ennen The Zombin aloittamista. Erityisesti vanhan Sannibal Sorpsen ja kumppaneiden nimissä tehtyä mättöä se oli. Kanta-Hämeen suurimmilla sahtipippaloilla eli Pellavarockissa näin bändin vain kuukautta aiemmin ja nyt upposi hieman paremmin. Jalkakin taisi väpättää ja pää nyökytellä. Pari coveriakin tuli, Entombedin Wolverine Blues (olisin itse kyllä valinnut mieluummin vaikka Out of Handin) ja Panteran Slaughtered. Entombed-covereita ei sentään ihan usein kuule, mutta ne iänikuiset Pantera-coverit voisi jo tunkea sinne minne ei aurinko paista. Olisi silti huonompikin valinta voitu tehdä, Slaughtered ei sentään ole Cowboys From Helliltä tai Vulgar Display of Powerilta. Aiemmin mainitussa Rocktownissa olisi varmasti kuullut Walkin…

Seuraavana soitti Deathbed. Ihan kivan kuuloistahan se oli, mitenköhän itselleni oli jäänyt mielikuva meuhkaavammasta bändistä? Eipä sillä ole väliä mistä moinen harhakuva on tullut, alavireinen runnominen teki vaikutuksen. Tätä bändiä on hieman vaikea esitellä kun suoria vertailukohtia en juuri tähän hätään keksi. Pitänee hankkia tätä sitten kun viitsii ja samaa toimenpidettä suosittelen muillekin. Tai keikankin voi käydä katsomassa.

Olin huomaavinani yleisörakenteessa pienen muutoksen Dead in the Waterin aloittaessa. Yleisö nimittäin näytti harvalukuisammalta. Ne, jotka tässä vaiheessa lähtivät: Menkää itseenne. Bändi nimittäin soitti aivan timangisen keikan. Mikään bilebändihän tämä ei ole (ei sillä että The Zombi ja Deathbedkään olisivat) joten eleetön ja hidastempoinen esitys ei välttämättä edes uppoa kaikille. Esitys veti silti Piparnakkelinkin liikuttuneeksi, varsinkin kun Emptiness Inside soitettiin. Bändi saa lisäpisteitä laulajan virkaa toimittaneesta tukkajumalasta. Lohduton olo tuli. Teki mieli it…

Koska tämä kirjoitus menee jo turhan sentimentaaliseksi, niin loppuun laitan uuden havainnon lastenkirjoista. Suomalaisen Kirjakaupan mainosta selaillessani ilmeisen väsyneenä huomasin lasten rakastaman Puppe-koiran. Kirjan nimi oli Puppe lähtee juhliin. ”Senkin puppeli!” Kannessa Puppe on pukeutunut cowboyksi (bootsit tosin puuttuu), mutta eikös niin tehnyt myös yksi Village Peoplen jäsenistä? Juhlimaan vielä mennään, sinne muiden pervojen sekaan… En vihjaa mitään, tehkää itse omat johtopäätöksenne.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Yksi vastaus artikkeliin ”Dead in the Water, Deathbed & The Zombi, 11.9.2009 @ Suisto, Hämeenlinna

  1. Päivitysilmoitus: Suohauta-fest II, 24.9.2010 @ Suisto, Hämeenlinna | Piparnakkelin pandaluola

Vastaa