ZLO/Kohu-63-split

Kummallista, että joidenkin etsimiensä tavaroiden etsimiseen tulee käytettyä helvetisti aikaa, joskus tuloksetta. Sitten kun lopettaa aktiivisen etsimisen niin yhtäkkiä tuote löytyykin jostain. Tämä ZLO/Kohu-63-split on mainio esimerkki tällaisesta, etsin keväällä levyä aktiivisesti mutta sain hankittua sen vasta Puntalasta loppukesällä.

Pitää myöntää, että pelkästään Kohujen takia minä tämän läpinäkyvälle vinyylille prässätyn splittiseiskan ostin ja siksi koin niin tärkeäksi sen hankinnan. Mutta tulipa tutustuttua uuteen bändiin tätä kautta, Kohujen myötä olen tosin tutustunut myös Joose Keskitaloon. Levyn toisella puolella soittaa kolmen biisin verran virolainen ZLO ja heidän osuutensa nimi on hellyttävän angstinen “Life Sucks”. Sanoitukset ovat (onneksi!) laulettu viroksi, mutta levyn kansipapereihin on harmillisesti painettu vain lontoonkieliset, runsaasti kirjoitusvirheitä sisältävät sanat. Jäin kaipaamaan alkuperäisiä sanoituksia, vaikken oikeastaan tajua viron kielestä hevon helvettiä.

Bändillä on runsaasti yhtymäkohtia Viron tunnetuimpaan punk-bändiin J.M.K.E:hen eikä pelkästään lyhyen nimensä vuoksi. Kumpikin bändi laulaa äidinkielellään ja musiikki on vahvasti melodista mutta samalla aggressiivista. Yhtymäkohtia näkyy myös bändin ulkonäössä, kannessa kun bändin jäsenillä on yhtä komeat keesit kuin nuorella Villu Tammella. Meininki kannessa on muutenkin samanlaista kuin J.M.K.E:llä pimeällä 80-luvulla. (Jos joku ei ollut kuullut J.M.K.E:tä aiemmin niin ei kannata aloittaa tuosta videosta, ei ehkä anna parasta kuvaa bändistä. Kuunnelkaa tämä mieluummin.)

Mutta jatketaan splitin kanssa. Toisella puolella tosiaan musisoi Kohu-63, joka yksi vanhimpia edelleen toimivista, suomalaisista kokoonpanoista. Bändi on perustettu jo 70-luvulla ja sitä on keitetty ties millaisissa liemissä, mutta yhä vain jatketaan. Bändi tuntuu vuosien aikana tulevan vain yhä aggressiivisemmaksi ja vittuuntuneemmaksi. Kohujen osuuden nimi onkin Uusi Maailmaja sillekin on taltioitu kolme hauskaa rallia nyky-yhteiskunnasta, mediasta ja “isoveli valvoo”-meiningistä. Yksi näistä biiseistä, Mua valvotaan, tosin on Pelle Miljoonalta lainattu.

Kohujen puoli oli myös hyvä, mutta tällä kertaa virolaiset veivät voiton. Pitää kyllä antaa Kohuille lisäpisteitä hyvien splittikavereiden valinnasta!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa