Kakka-Hätä 77 – Ei tää lama päähän käy

Kakka-Hätä 77, tuttavallisesti vain Kakkis, on ollut nousukiidossa edelliset kolme vuotta. Uusia levyjä on tullut ainakin yksi vuodessa ja keikkaa on pukannut. Kakkiksen viides tuleminen levytysrintamalla oli Ei tää lama päähän käy-ep, jonka matka tekijöidensä liimahuuruisista päistä kuuntelijoiden levysoittimeen oli pitkä ja kivinen. Biisit on nauhoitettu jo keväällä 2008, mutta levy ilmestyi erinäisten myöhästelyjen takia vasta elokuussa… ja silloinkin suunnilleen koko satsi oli viallinen (neula hyppi ja pomppi), että levyt piti sitten teettää uudestaan. Tästä syystä jo kesäkuussa levynsä Combat Rock Industrylta ennakkotilannut Piparnakkeli sai levynsä vasta syyskuussa.

Kakkis jatkaa sitä, mistä se on tunnetuksi tullutkin. Se takoo siis vanhakantaista punkkiaan räkäisillä soundeilla aivan kuin vuosi 1977 ei olisi koskaan mennyt ohi. “Seiskaseiskapunkille” kumarrellaan jo eepeen ajankohtaista nimeä myöten, olihan se jo Problemsinkin käyttämä nimi (tosin vasta vuonna 1978).  Kakkis ei ole juurikaan tämän(kään) levyn kautta muuttanut ilmaisuaan merkittävästi, mutta minkä takia Kakkiksen pitäisikään muuttaa menestysreseptiään jos se on kerta toimiva? Pieniä muutoksia havaitsee siellä täällä, esimerkiksi aloitusbiisi Me ollaan KK-77:n kertosäkeessä oleva taustahuuto kuulostaa tuoreelta!

Kannet ovat jälleen kerran Jyrki Nissisen piirtämät. Kansista on peräti neljä eri versiota liikkeellä: Jyrki Katainen, Sauli Niinistö, Alexander Stubb ja Ben Zyskowitz. Toisin kuin voisi olettaa, ei näiden Kokoomuksen janttereita uhkaa kansissa pesismailat tai punkkarigorillat, heille ei ole tehty edes ylimääräisiä kasvonkohotuksia. Sille ei vaan mahda mitään, että tällä hetkellä meidän asioista päättävät näinkin pelottavan näköiset tyypit. Onkohan monikin hankkinut tämän levyn neljään kertaan, jokaisella kannella?

Ei tää lama päähän käy on sitä tuttua ja turvallista Kakkista. Tämä on mielestäni selkeästi parempi esitys Kakkikselta kuin edellisellä splitillä (Nissisen) Seksihullujen kanssa. Nimestään huolimatta Kakkis ei ole tehnyt tälläkään kertaa paskaa!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa