Diskelmä – Burning Dreams

Ei vuotta ilman Diskelmä-julkaisua! D-beatin manowarit vierailivat studiossa tammikuussa ja ulostivat marraskuussa 2009 meille pienen, litteän mustan pökäleen kuultavaksi. Nimihän on siis Burning Dreams.

Jo heti kannessa Diskelmän maskotiksi muodostuva zombie-piikkitukka nousee haudasta, jonka kivessä lukee “d-beat”. Kun ottaa bändin kehittymisen huomioon voi tuon hautakiven tulkita jopa kannanotoksi d-beatin jämähtäneisyyttä kohtaan. Diskelmä osoittaa, että myös d-beat-bändit voivat kehittyä silti poistumatta omasta, turvalliseksi kokemasta genrestään. Tosin levyllähän on Kollaa Kestää-coveri… Sanoitusliitteestä pitää antaa erityismaininta, se on siis tehty Kelan työttömyyspäivärahahakemukseen. Kaikki levyä koskeva tärkeä informaatio on laitettu sinne, mutta kahvikupin muodostama rengas puuttuu, aijai! Itse olen muutaman tuollaisen kaavakkeen täyttänyt ja joka kerta varmistin että se rengas näkyy siellä. Miksikö? No koska olen ihana ihminen.

Diskelmä vuosimallia 2009 aloittaa uuden levynsä pianonsoitolla. Burning Dreams-seiskatuumainen alkaa siis pimputuksella, mutta ei hätää; se jatkaa edeltäjänsä Fun is Over-levyn linjoilla muuten, vaikka huomaisin melodisten kitaraleadejen lisääntyneen. Eli japcore-mausteisen d-beatin loputonta, paskaista ja sodan mustaksi korventamaa peltoa tässä kynnetään edelleen. Levyllä on myös Kollaa Kestää-bändin tutuksi tekemä Kännissä aamulla. Valinta on osunut nappiin, sillä en voisi Diskelmälle parempaa biisiä Kollaa Kestään suhteellisen laajasta katalogista kykene poimimaan. Mental Wheelchair on mojova päätös levylle ja taitaa olla samalla Diskelmän pisin biisi, pituutta sillä on jopa yli neljä minuuttia! Biisi myös lopettaa levyn pianonpimputuksella. Tässä seiskassa on siis sellaista kivaa jatkuvuuden ja kokonaisuuden tunnetta!

Diskelmällä on jalostunut ajan kanssa se oma, tunnistettava soundi joka erottaa sen muusta, geneerisestäkin d-beatista. Burning Dreamsin myötä voi huomata että bändi on rohkeasti jalostanut tyyliään vielä pitemmälle ja sehän on vain hyvä juttu! Odotan seuraavaa julkaisua ja tilaisuutta nähdä livenä!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa