Toinen Vaihtoehto # 224, 1/2010

Taas on harmaata Toikkarin kannessa. Parista edellisestä numerosta on otettu takapakkia ja kannet ovat jälleen mustavalkoiset. Kannessa on Sotatilan kaunein puoli (ei millään pahalla bändin miesjäseniä, varsinkaan Jukkelia kohtaan) eli Caro, jonka kitarassa on pari hämmentävän tuttua tarraa. Muutamassa edellisessä numerossa ei ole ollut AH:n kolumnia mutta numeroon 224 on mies taas laittanut juttua. Herra kirjoittelee kiertueraporteista, kielenhuollosta ja (punk-)musiikin lataamisesta netistä. AH penkoo samalla kaapistaan luurankoja ja läväyttää lukeneensa joskus Esa Anttalaa… pelottavaa, en ole itse pelkästään lukenut paria Anttalan kirjaa vaan jopa taittanutkin sellaisia… Mielenkiintoinen kolumni tosiaankin, sitä meinasi tulla jo hieman ikävä.

Lehdessä on totuttuun tapaan live- ja levyarvioita, livejä tuntuu itse asiassa olevan normaalia enemmän vaikka niiden pituudet eivät kovin pitkiä olekaan. Joukossa on minunkin kirjoittamani juttu Riistettyjen, Kylmän Sodan ja porilaisen No Second Thoughtin keikasta Baarikaapissa 20.11.2009. Riistettyjen setti oli melko samanlainen kuin Hämeenlinnan Suistossa paria kuukautta myöhemmin, joten linkitänpä sitten siihen kun en TV:lle kirjoittamastani jutusta ole tekemässä tänne referaattiakaan. Lehdessä on myös Diskelmän kiertueraportti… näitä tuntuu olleen aika monta viimeisen parin vuoden aikana? Ei sillä, onhan näitä ihan viihdyttävää lukea eli Diskelmä on lähtenyt jälleen seikkailemaan ulkomaille pakussa, samalla kun Manowar soi, virvokkeita kuluu ja kansa saa rautaisannoksen d-beatia. Juttu oli ihan nohevasti taitettukin!

Diskelmää enemmän minua kuitenkin kiinnosti juttu 2000-luvun parhaista levyistä. Ihan oletetusti levyjä ovat listanneet ja ajatuksia ylös kirjoittaneet TV:n tämänhetkinen, kahden hengen laajuinen toimituskunta eli .m. ja AH. Myös Jantsan levylista olisi ollut kiinnostava… Mutta nykyisen toimittajakaksikon listoilla oli sellaisia levyjä joita oletin siellä olevankin (esim. Tragedya ja From Ashes Risea) mutta myös pari yllättäjää (Masshysteri!). Olihan tuossa tuttuja nimiä paljon ja muutama tuli laitettua korvan taakse jos niihin vaikka jossain välissä tutustuisikin.

Bändihaastatteluita lehdessä on tasan yksi kappale ja sekin on minun tekemäni. Haastateltavana oli hämeenlinnalainen, uransa alkuvaiheessa oleva Horros ja kyseessä oli ensimmäinen tekemäni bändihaastattelu, mikä saattaa ehkä näkyäkin. Minähän ainoastaan esitin kysymykset, liitin Eliaksen vastaukset niihin eli en lopulta vaikuttanut juuri mitenkään siihen minkä näköinen jutusta varsinaisesti tulisi joten pientä yllätysmomenttiakin oli mukana. Jotenkin ylväältä ja hienolta sen jutun katseleminen silti tuntui kun avasi lehden ensimmäistä kertaa. Tämä Horros-juttu ei kyllä jää ainoaksi TV:lle tekemäkseni haistatteluksi.

Aiheeseen liittyvä:
Toinen Vaihtoehto # 223
Horros – S/T
Riistetyt, Delta Force 2, Left Cold @ Suisto, Hämeenlinna. 12.2.2010


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa