Vaasankatu SS – Mä haluun kamaa

Loppuvuodesta 2008 alkoi kuulua ihmeellisiä huhuja: Teemu Bergmanilla (The Heartburns, Kakka-Hätä 77, Nazi Death Camp) on jälleen uusi bändi, nimeltään Vaasankatu SS. Bändin nimihän on napattu Helsingin Kalliossa sijaitsevalta, epämääräiseltä kadulta Piritorin läheisyydestä. Kadun varrella on muutama pornokauppa ja tätä nykyä myös Combat Rock Shop, josta itse asiassa tämä arvostelukappalekin on käyty ostamassa. Vaasankatu SS soitti joitakin keikkoja syksyllä 2008, mutta sen jälkeen hiljeni. Kunnes alkuvuodesta 2010 ilmestyi vihdoinkin sen ensimmäinen, odotettu seitsentuumainen vinyylisingle!

Vaasankatu SS soittaa energistä punk rockia. Sellaistahan soittavat Bergmanin muutkin bändit ja Vaasankatu SS kuulostaakin hieman niiltä, mutta kyllä Vaasankatu SS eroaakin noista bändeistä. Vaasankatu SS ei ole yhtä lo-fi kuin NDC eikä yhtä räkäisesti soitettua kuin Kakkis. Näistä lähimpänä Vaasankatu SS onkin varmaan The Heartburnsia, mitä nyt laulukieli on eri eikä meno ole ihan yhtä railakasta kuin The Heartburnsilla.

Vaasankatu SS esittää esikoissinglellään vain kaksi biisiä, mutta esittääpä ne sitäkin energisemmin. Mä haluun kamaa-biisi on kuin markettien pullonpalautusjärjestelmä: se perustuu kierrättämiseen ja toimii kuin junan vessa. Biisi on kasattu kierrätysmateriaalista, koska alkuriffi on lainattu Sex Pistolsin Pretty Vacantista ja pääriffi kuulostaa samalta kuin Kakkiksen Tosi tylsä päivä-laulun vastaava, vaikkakin parannetulta versiolta. Lopputulos kuulostaa jo kertaalleen kuullulta (ei sillä että Kakkis olisi koskaan ollut mitenkään originelli) mutta rakastettavan räkäiseltä, kotikutoiselta ja tarttuvalta. Toisella puolella lättyä on vähintään yhtä korrektisti nimetty Pirihuorasta perheenäidiksi. Biisi kuulostaa hyvinkin punkkimaiselta, mutta ei siltikään läpikalutulta. Tässä tapauksessa tosin B-puoli juo A-puolen pöydän alle, jossa se änkyräkännisenä vielä kusee ja paskoo housuunsa. Suomeksi sanottuna Pirihuorasta perheenäidiksi on kovempi biisi!

Levyn julkaisi turkulainen Airiston punk-levyt ja painosmäärä oli 500 kappaletta. Tätä kirjoittaessa bändin uusi seiskatuumainen, Mummokeikka, on juuri ilmestynyt. Onneksi sitä ei tarvinnut odottaa yhtä kauan kuin tätä ensimmäistä!

Aiheeseen liittyvää:
Kakka-Hätä 77 – Ei tää lama päähän käy


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa