Puntala Warm-up: Abduktio, Social Chaos (BRA), Infäme (SPA) & Horros. @ Suisto, Hämeenlinna. 29.7.2010.

Puntala – tuo minun ja monen muun punkkiin mieltyneen ihmisen vuoden kohokohta – alkoi varsinaisesti vasta perjantaina 30. heinäkuuta, mutta tänäkin vuonna siihen otettiin varaslähtö myös Hämeenlinnan Suisto-klubilla. Viime vuoden tapaan – jolloin Suistossa vasta ensimmäistä kertaa järjestettiin Puntalan aloitusklubi – mukana oli kaksi kotimaista ja kaksi ulkomaanvierasta. Brasilialainen Social Chaos ja Infäme olivat myös varsinaisen Puntalan kiinnityksinä, mutta Abduktio ja Horros eivät. Lähdinkin Suistolle lähinnä katselemaan Abduktiota ja Horrosta, sillä perjantaina minun piti mennä vielä aamuksi puita pilkkomaan ennen Puntalaan lähtemistä.

En ehtinyt kauaa paikalla pyöriä, kun paikallinen Horros jo aloitteli siinä hieman ennen kymmentä. Olin nähnyt bändin samassa paikassa viime joulukuussa, jolloin bändi oli soittamassa vasta ensimmäisiä keikkojaan. Kehitystä oli kyllä tapahtunut joka osa-alueella. Livesoitossa oli toisenlaista varmuutta eikä bändi tuntunut olleen tilanteesta pelästynyt, vaikka esiintyminen itsessään oli (tarkoituksellisen) eleetöntä eikä populaa lavan edessä ollut. Musiikillisesti kehitystä näkyy tapahtuneen, sen huomasi jo siitä että Venomin coveroinnista oltiin siirrytty Morbid Angeliin. Chapel of Ghoulshan on perin hankala biisi soittaa, mutta hyvin se tältä kolmikolta sujui, vaikka bassossakin taisi olla vain kolme kieltä ja rumpali oli täysiverinen d-beat –kahjo!

Elättelin toiveita, että seuraavaksi soittaisi Abduktio. Paskat soittanut, vaan ylöjärveläiset soittivat ihan viimeisenä ja nukkumaanmenoni hieman siirtyi. No, onhan sitä vähemmilläkin yöunilla aiemminkin pärjätty! Joka tapauksessa espanjalainen Infäme soitti seuraavaksi. Hittolainen, olipas se railakasta punkeroa, joka kuulosti samalla Iron Maidenilta, Terveiltä Käsiltä ja Ricky Martinilta (!) ilman, että se olisi missään vaiheessa kuulostanut paskalta tai teennäiseltä. Bändillä oli meno kohdallaan, mutta yleisö ei omin avuin tuntunut löytävän lavan eteen, vaan vokalisti Robertinho joutui erikseen pyytämään jengiä tulemaan lähemmäksi. Ja kyllähän se tuli! Kävin keikan jälkeen ostamassa yhtyeen älpykänkin. Kahdesta vaihtoehdosta valitsin sen, jossa oli paskempi kansi. Syväluotaavaa arviota levystä tulee sitten joskus, mutta rehellisesti sanottuna näillä näkymin sitä saa odotella sitten perkeleen kauan.

Brasiliasta saapuneet Sosiaaliset Keijot olivat minulle Infämen tapaan entuudestaan tuntematon ryhmä. Yllätyinkin hieman, kun sieltä tulikin tuutin täydeltä grindiä. Onkohan Suiston tiloissa kukaan soittanut grindiä aiemmin? Ei ainakaan tule näin äkkiseltään kovin montaa nimeä mieleen, mutta grindaavaa crustia (tai crustahtavaa grindiä, ihan miten vain) Social Chaos vaan soitti. Hyvin näkyivät edellisten bändien jäsenet viihtyvän lavan edustalla, ja kyllähän itsekin uteliaisuudestakin olin lavan edustalla kyttäämässä. Mitään varsinaisia biisejä ei keikasta mieleen jäänyt, mutta hyvin nuo tyypit instrumenttinsakin hallitsivat.

Abduktion takia olin varsinaisesti paikalle tullut, ja odotukset keikkaa kohtaan olivat tietysti korkealla. Odotin kovaa keikkaa, mutta en ihan näin kovaa! Alkuun Abduktio soitti “pois alta” Thermidorilta tuttuja laulelmia, jonka jälkeen se siirtyi huomattavasti kevyemmän nimettömän kaksitoistatuumaisensa kappaleisiin. Voi hemmetti, miten esimerkiksi Saman meren rannalla kolahti ja kovaa! Kyseisen kiekon biisit taisivat tulla vielä siinä järjestyksessä, missä ne levylläkin tulivat. Coverit tosin taisivat jäädä soittamatta (korjatkaa jos olen väärässä!), mutta enpä niitä erityisesti toivonutkaan. Suurin harmituksen aihe olikin se, että lysti tuntui loppuvan ennen kuin se oli edes alkanutkaan. Niin se aika vaan lensi kuin siivillä, tosin tuohon saattoi vaikuttaa sekin että kamerani ei ollut järin yhteistyöhaluinen vaan sen kanssa meni hetken aikaa säätäessä… Hyvä aloitus hyvälle Puntalalle!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa