Diskelmä – S/T

Diskelmä perustettiin keväällä 2005. Tämä veikeästi nimetty bändi  ei turhia aikaillut vaan pani heti tuumasta toimeen ja alkoi soittaa nopeaa d-beatia. Nimi bändille keksittiin kännissä jolloin se kuulosti hauskalta (D-beat + iskelmä = Diskelmä!!!) mutta seuraavana aamuna se ei kuulostanutkaan niin hyvältä… harmi vain että nimeä ehdittiin mainostaa joka paikassa ja Ristisaatto-splitille kannetkin ehdittiin sutaista. D-beatin Manowar tuntui olevan valmista tavaraa jo vuonna 2006 sen julkaistessa ensimmäisen seiskatuumaisensa Kämästen Levyjen kautta. Bändi kävi Napalmi Studiolla nauhoittamassa 11 omaa biisiä ja yhden coverin (olikohan Dischargea? No oli!) joista se raakkasi puolet ensimmäiselle seiskatuumaiselleen, joka ei erillistä nimeä sitten ollenkaan saanut. Loput biiseistä tuli julkaistua sitten kasetilla, millä ei myöskään ole erillistä nimeä.

Myöhempiin levyihinsä nähden Diskelmällä oli jo oma soundinsa, sillä kahdesta kitarasta kumpuava kitarasoundi on hyvin pitkälti samanlainen ja vokalisti kurittaa ääntään samalla tavalla kuin myöhemminkin. Soundit ovat siis ehtaa Diskelmää, mutta biisit eivät niinkään. Ne kaahaavat, kohkaavat ja meuhkaavat enemmän kuin mitä Diskelmältä olen tottunut kuulemaan ja levylle eksyneet kuusi biisiä hyökkäävät yhtä ärhäkkäästi kuin lauma keesipäisiä mangusteja. Täysin geneeristä d-beatia ei Diskelmä ole koskaan esittänyt, vaan vaikutteita on haettu muualtakin, jolloin on saatu se oma soundi aikaan. Sillä omaleimaisuudella Diskelmä pärjää tälläkin levyllä, mutta eipä biiseissäkään ole sen suuremmin moittimista. Ihan mainio pelinavaus!

Kansista en saanut aluksi selvää. Luulin oikeasti, että siinä on jokin avaruusasema, joka on hajoamassa palasiksi. Moinen näkymähän ei olisi Diskelmälle sopiva, vaan piti tarkastella kantta hieman tarkemmin. Kas, siellä putoilee pommeja satamaan. That’s more like it! Kansi ei ole d-beatille (tai edes Diskelmälle) tyypillisen mustavalkoinen, sininen sävy osaa hämätä! Levystä on otettu 500 kappaleen painos, joka on (ainakin virallisesti) loppuunmyyty. Ilmeisesti hajakappaleita liikkeellä, joten silmät vaan auki…


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa