Nazi Death Camp – Inside the Mind of a Mongoloid

Kotimaisen lo-fi –punkin toiseksi tunnetuin yhtyeen (kiitos, Sue! Ja laskettakoon Kakka-Hätä 77 tunnetummaksi) Nazi Death Campin kehitys on ollut huimaa. Ulkopuolisen ihmisen (joka ei ole bändin musiikkia juuri kuunnellut) sekä bändin ensilevytys We’re Not Special, Just Retarded (2007) että Inside the Mind of a Mongoloid (2010) saattavat kuulostaa yhtä paskoilta, mutta itse olisin huomannut roimaa kehitystä. Soundipolitiikka ei ole ehkä muuttunut miksikään, mutta biisit ovat muuttuneet paremmiksi. Käppäsestä punkista puhutaan edelleen, mutta kappaleet ovat saaneet kuin huomaamatta lisää syvyyttä ja väriä.

Inside the Mind of a Mongoloid on jälleen seiskatuumainen. Muita formaattejahan Nazi Death Camp ei ole suosinut, ellei sitten ainoaa itseltäni puuttuvaa levyä The Complete Mongo Punk Sessions –kokoelmaceedeetä lasketa. Kappaleita on kuusi, ja ne sisältävät sitä samaa metelöintiä ja mölinää kuin aiemminkin. Samalla retardilla mentaliteetilla huonojen elämäntapojen turvottamaa päätä paukutellaan edelleen seinää vasten. Joukossa on kuitenkin muutama Nazi Death Campin parasta biisiä. Love Comes in Turds on helppo kuvitella vislattavaksi ensitreffeille mennessä sen hyväntuulisen päämelodian vuoksi. Sitten kuitenkin koetaan pettymyksiä ja masennutaan, sillä kolmeminuuttinen Hate That Girl on NDC:n mittakaavassa paitsi pitkä, niin myös masentava. Rotten Soul on samaa kastia Hate That Girlin kanssa, mutta se on ainoa keskinkertaista parempi kappale kiekon B-puolella. Kaaos -coveri Ei sääntöjä toimii samalla tavalla kuin aiemmin levytetty Kansan Uutiset –cover Ankee aamu. Se ei oikein toimi, sillä kasikaks-mallin ränätänttä ei selvästikään ole tämän bändin juttu.

Parista hudista huolimatta Inside the Mind of a Mongoloid saattaa olla Nazi Death Campin paras levy. Tällä hetkellä se tappelee ykköslevyn paikasta vain debyytin kanssa, aika näyttää kumpaa tulee kuunneltua enemmän.

Täällä Lazysodin juttua samasta levystä


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

0 vastausta artikkeliin ”Nazi Death Camp – Inside the Mind of a Mongoloid

  1. Ostin ne vanhat tuossa taannoin CD-kokoelmamuodossa. Mutta kuuntelu on jäänyt vähälle, kun punkkivaihde ei ole mennyt silmään. Hyvä, että tuli muistutus senkin CD:n löytymisestä hyllystä, kun aika alkaa olla sille kypsä. Pitää potkia itseä läskiperseelle.

Vastaa