Garden of Worm – S/T

 

gow Tämän pirkanmaalaistrion edesottamuksia olen seurannut uteliaana. Garden of Wormin ensialbumi olikin siis melko odotettu tapaus, ja kun se sitten ilmestyi piti käydä (jonkinmoisella viiveellä, sattuneesta syystä) hakemassa vinyyliversio Hämeenlinnan Levykellarista. Huh, kun on yksinkertainen mutta komea Justin Bartlettin toteuttama kansiratkaisu, joka toimii erityisen hyvin gatefold-kansien kera.

Garden of Worm on hieman muuttunut. Nyt se ei ole enää niin suoraviivainen kuin aiemmin, vaan tuo yhä enemmän esille omaa mieltymystään 70-luvun progeen. Ei sillä, että yhtye olisi koskaan se suoraviivaisein doomibändi olisi koskaan ollutkaan… Garden of Worm on kuitenkin aika kaukana Electric Wizardin bongidoomista, ja pirkanmaalaiset luottavatkin enemmän maanläheiseen metsätrippailuun kuin tajuntaa laajentaviin kemikaaleihin. Traditionaaliseksi doom metallia edustavaksi albumiksi Garden of Wormin esikoinen on kuitenkin sangen rönsyilevä ja jopa vaikea tapaus. Albumilla ei juurikaan ole suoraviivaista rymistelyä, vaan yhtye toteuttaa uhkaavan pelottelunsa sofistikoituneemmin ja salakavalammin. Garden of Worm ei tosin tarvitse tämän atmosfäärin luomisessa mitään akustista kitaraa kummallisempaa kommervenkkiä.

Albumin punainen lanka vain on hukassa, tai sitten olen vain itse hukannut jonnekin sammalmättäälle. Se potku, mikä vielä oli Summer’s Isle –seiskatuumaisella (2008) on nyt kadonnut jonnekin metsään. Tämä rönsyilevä, jopa psykedeelinen ja progressiivinen doom ei vain tee sitä samaa vaikutusta, vaikka tokihan bändi on kehittynyt ajan saatossa. Erityisesti SJ Harjun lauluääni on parantunut. Garden of Worm säikäyttelee, rakentelee tunnelmaa vaihtelevissa maisemissa, mutta ei valitettavasti lähde kunnolla käyntiin. Tosin The Alchemist’s Dream sisältää jo jotain hypnoottista, joka pitää kuulijaa otteessaan. No, tämä albumi ei ainakaan ole hetkessä kaluttu puhki.

Ja tänään (24.9.2010) sitten Garden of Wormin (Ghost Brigaden ja Dead in the Waterin tukemana) keikkaa katsomaan!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 vastausta artikkeliin ”Garden of Worm – S/T

  1. Doom-metal on ollut mulle henkilökohtaisesti aina vähän vaikea tapaus. Yleisesti ottaen pidän monista, mutta joskus homma laahaa vähän liikaa. Mutta tämä Garden of worm oli iloinen yllätys tämän youtubesta löytyneen biisin Psychic wolwes perusteella. Palikat on kohdillaan. Ja minä ehkä pidän juuri siitä proge-värinästä, jota löytyy. Laulu lienee tosiaan edelleen pienoinen ongelma.

    • Psychic Wolves on tosiaan yksi levyn parhaimpia raitoja, sen unohdin mainita tuosta arviosta. Keikalla bändi oli mielestäni vakuuttavampi kuin levyllä, mutta siitä keikasta sitten enemmän toisella kertaa. Ostin bändin vanhan kasetinkin samalla, mutta saa nähdä koska edes soitan sitä, kun pöydällä lojuu jo kolme kuuntelematonta kasettia.

Vastaa