Suohauta-fest II, 24.9.2010 @ Suisto, Hämeenlinna

Syksy saapui. Lehdet tippuvat puusta, taivaalta sataa paskaa alvariinsa ja tummasävyinen musiikki alkaa vallata asemia levysoittimeni lisäksi myös keikkapaikoilta. Suisto-klubilla oli tällä kertaa erilaisiin paketteihin pakattua doomia koko rahan edestä: Ghost Brigade, Dead in the Water ja Garden of Worm. Minulle tosin jäi hieman hämäräksi, että mikä se ensimmäisen Suohauta-fest oli? Oliko se juuri tämä Piparnakkelin pandaluolan ensimmäinen liveraportti, vai oliko se juuri se iltama jonka jouduin jättämään omien aikataulusotkujeni (=porilaisuuden) takia väliin?

Garden of Worm

Maallikon korvin nämä kolme yhtyettä soittivat samaa paskaa, vain äijät lavalla vaihtuivat. Mutta asiaan vihkiytyneet ymmärtävät, että kaikki kolme yhtyettä erosivat toisistaan melko radikaalistikin. Kaikki kolme ovat olleet reilun vuoden aikana levynjulkaisupuuhissa: Ghost Brigaden kakkoslevy Isolation Songs ilmestyi vuosi sitten, Garden of Wormin ensimmäinen pitkäsoitto viime keväänä ja Dead in the Waterin kakkosalbumin pitäisi pärähtää tiskiin vielä tämän syksyn aikana, jos jumalat ovat suotuisia.

Garden of Worm

SJ / Garden of WormGarden of Worm soitti ensimmäisenä. Jostain syystä bändin uusin albumi ei oikein ole iskenyt, mutta lavalla bändi tuntui toimivan paremmin. Aika kului Garden of Wormin parissa kuin siivillä, mutta samalta kyllä tuntui kahden muunkin bändin kohdalla. Pari paikalla ollutta kaveriani kuittaili Harjun laulusta, mutta minun mielestäni se oli ihan hyvällä tasolla ja sopi oikein hyvin tuohon progeilevaan ja traditionaaliseen doom metalliin. Mutta minun pitää tunnustaa, etten tunnistanut sitä joltain tamperelaiselta bändiltä lainattua kappaletta. Jotenkin tutulta se silti kuulosti…

DITW

DITW, etualalla Pasi "Putte" LehtinenLökä / DITWGarden of Wormin perinteisemmästä progedoomista kuljettiin kohti Neurosista kumartavaa  Dead in the Wateria odotin eniten, ja sen tuleva LP se vasta odotettu onkin. Raastavasti kärisevä Marko “Lökä” Lönnqvist on edelleen Suomen mittakaavassa melko omaperäinen lavaesiintyjä. Tuolla tukkajumalalla on tapana laulaa osan ajasta rumpalia kohti, eikä äijä rimpuile kuin sätkynukke, mutta jotain liikehdintää tämäkin harrastaa, kuten kuvista näkee. Lökä ei tosin ollut ainoa lavalla ollut tukkajumala, sillä joku toinenkin tyyppi käväisi pari kertaa lavalla, josta tosin meinasi loppua tila. Mutta enpä tiedä, onko tämä sitten sellainen bändi, jonka keikoilla tulisi tolkuttomasti riehua, onhan musiikkikin rauhallista ja melko minimalistista. Viime kerrallakin kun bändi soitti Emptiness Insiden koin liikutusta. Biisihän ei ole maailman masentunein ja surullisin biisi, mutta siihen sattuu liittymään tiettyjä tunnetiloja ja tilanteita omassa menneisyydessäni. Nyt se fiilis palasi taas, mutta edelliskertaa voimakkaampana. Alankohan seuraavalla kerralla pillittää, ja mitenköhän kieroon moista toimintaa katsottaisiin?          Ghost Brigade

Ghost BrigadeIllan pääesiintyjä (tai ainakin viimeinen, jos pääesiintyjistä voidaan varsinaisesti edes puhua) oli Ghost Brigade. Tämä bändi on ns. nosteessa ja sen huomasi yleisömääristäkin. Tupa ei ollut ihan täynnäkään, mutta silti väkeä oli hyvin paikalla jo DITW:n aikana. Ilosaarirockissa Ghost Brigaden setti viehätti, mutta se lopullinen kliimaksi jäi saavuttamatta. Nyt intiimimmässä keikkapaikassa jyväskyläläispoppoo kuulosti paremmalta, ja tulinkin ainakin kaksi kertaa. Ehkä pitäisi haamuprikaatin levyihinkin tutustua? Yhdistyyhän bändin musiikissa aggressiota, kauneutta ja hallittua musertavuutta. Lavalla oli ahdasta, mutta sepä ei näyttänyt kielisoitintaiteilijoita haittaavan lainkaan. Liikettä ja eloa oli lavalla sekä jossain määrin myös yleisössä. Mutta vaikka yhtyeen soitanta vakuutti edelliskertaa paremmin, päätin kuitenkin lähteä encoren aikana kalppimaan, johtuen sekä väsymyksestä että narikassa olevan ruuhkan ennakoimiseksi.

Ghost Brigade

PS. Dead in the Waterin Facebook-sivujen kuvagalleriassa muutama lisäkuva DITW:n keikasta. Huomatkaa, että meikämandoliinon ottamia kuvia ovat vain 24.9. otetut kuvat, ne muut ovat muiden ottamia.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa