Wasted – Down and Out

 

wasted_down Suomalaisen punk rockin yksi kovimmista nimistä on tehnyt paluun tauolta uuden seiskatuumaisen ja suhteellisen ahkeran keikkailun muodossa. Itse asiassa bändillä loppuvuoden aikana keikkoja on enemmän kuin monena edellisenä vuotena yhteensä! Puhe on siis Joensuusta lähteneestä, mutta Tampereen ja Helsingin välimaastoon laonneesta veteraanibändi Wastedista. Wastedin Down and Out -kakkosalbumista on jo 9 vuotta aikaa, mutta varmasti olisi minulta korrektimpaa juhlan vuoksi kirjoitella debyyttialbumi Supress & Restrainista (2000) tai sitä edeltäneistä seiskatuumaisista, mutta Down and Out sattui olemaan sopivasti tehokuuntelussa.

Down and Out tiivistää reiluun puoleen tuntiin sen, mistä Wastedissa on kysymys: melodisesta, mutta rosoisesta ja yksinkertaisesta punk rockista, mistä ei koukuttavuuttakaan puutu. Tämän lajin bändeistä ei ole Suomessa ainakaan nykyään (tilanteesta vuonna 2001 en kommentoi) pulaa, mutta Wasted on muita vastaavia bändejä pari askelta edempänä. Suurimmat albumilla olevat hittibiisit, mitä olen bändin harvoilla keikoillakin kuullut, ovat aloitusbiisi It Won’t Go Away ja Not From Your World –lopetus. Eivät hyvät biisit tähän jää, onhan albumilla myös Recruits, No End in Sight, One of Them, In the Suburbs, Reality Check, The Corner… huhhuijaa, miten paljon! Eivät kaikki levyn biisit hittejä ole, se pitää myöntää. Niissä saattaa toki olla mehukkaiden punk-rallien tunnuspiirteitä, mutta tässä tapauksessa saattaa iskeä ähky. Mutta onkohan kenties Wastedin tällä levyllä hittejä kaikkein eniten? Nappejakin on väännelty studioissa oikeille kohdille, sillä levyä kuunteleekin ihan mielellään.

Mielestäni Wasted saavutti musiikillisen lakipisteensä vasta seuraavalla Heroes Amongst Thieves –pitkäsoitolla (2004). Ehkä sillä ei ollut niin montaa hittibiisiä, joten julistan Down and Outin Wastedin parhaaksi levyksi. Modern World is Dead –seiskatuumainen julkaistiin äskettäin, ja sitä juhlistetaan muun muassa tänään Suisto-klubissa. Olkaa paikalla, sillä minä en (valitettavasti/onneksi, valitse oikea vaihtoehto) ole.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 vastausta artikkeliin ”Wasted – Down and Out

Vastaa