Armless Children – Demo 2009

 

armless Luin PML-zinen kolmosnumerosta Armless Childrenin haastispaastiksen, ja mielenkiinto heräsi. D-beatistahan ei ole toisaalta pulaakaan tänä päivänä, mutta jostain syystä tämä turkulainen (mutta hieman myös helsinkiläinen), vuonna 2007 perustettu kolmen hengen kopla vaikutti kiinnostavalta. Ehkä ilmaiseksi netissä jaettava demo saattoi herättää mielenkiintoa.

Bändin nimi voidaan käsittää 77-tyylisesti soittavan käppäpunk-bändin nimenä, mutta myös sodan kauhuja realistisesti kuvaavana. Armless Children saattaa ollakin aikamatkailua ajassa taaksepäin, mutta ainakaan vuoteen 1977 ei päädytä. Armless Childrenin vaikuttajat ovat sitä tuoreempia, ja heti ensimmäisenä bändin musiikista tuleekin mieleen Discharge ja Anti-Cimex. Vaikutteita on tosin kuulemma haettu myös Kaukoidästä, ainakin japanilaisen hardcoren vaikutuksen pystyy aistimaan. Discloseakin on varmaan kuunneltu, onhan lapsosten nettisivutkin otsikoitu mojovalla “d-beat raw punk”-tittelillä. Näistä kuvauksista tulee kovasti mieleen myös Turussa majaansa pitävä Kylmä Sota. Eli nyt näitä säröistä d-beatia soittavia bändejä onkin yhtäkkiä kaksi, molemmat vielä samasta kaupungista? Bändien välille voi kyllä laittaa monetkin yhtäläisyysmerkit, mutta kyllä Armless Children poikkeaa paljonkin Kylmästä Sodasta. Löydän demon biisien nimistä kaikenlaisia viittauksia. Genocidal Tendencies viittaa satavarmasti Suicidal Tendenciesiin, Hell Awaits taas lienee lievä viittaus Slayeriin? Ja hemmetin hyviä – vaikkakin monella tavalla perinteisiä – biisejähän demolla on kahdeksan ruikaistuna reilussa kymmenessä minuutissa. Soundit eivät ole Disclosemaista pörinää, mutta erityisesti kitarasoundeissa ei pieni lisäsärö olisi pahitteeksi, jos sitä kautta saadaan hieman raakuutta lisää. Mutta miten tyly bändi tämä olisi lauteilla?

CD-R –painos käsitti 50 kappaletta ja kasettipainos 20. Bändin omilta nettisivuilta voi kuitenkin ladata demon kokonaisuudessaan, kansineen päivineen. Eli ei muuta kuin hihat heilumaan ja DIY-hengen mukaisesti omaa kappaletta väsäämään!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa