Maho Neitsyt – Aku Ankka raskaana (sanoitukset)

 

Tuskinpa ajattelin koskaan julkaisevani Pandaluolan kautta sanoituksia, mutta nyt on yksinkertaisesti pakko tehdä sen. Kyseessä ovat siis kulttibändi Maho Neitsyen Aku Ankka raskaana –kulttibiisin lyriikat. Biisin sanoituksista on ollut ihmettelyä, keskustelua ja debattia jo vuosikaudet, joten katson parhaaksi tuoda ne esille ihan erillisen postauksen kautta.

Kun eilen Ankka-lehden käsiini sain
Niin tajusin et Aku lehti lehdeltä lihoo vain
Mut sitten eräänä kertana oli Aku laiha taas
Kai se oli just päässy sairaalasta

CHORUS Aku Ankka raskaana
Aku Ankka lapsenmurhaaja
Missä on Aku Ankan lapsi
Kai se kohtalonsa tapasi

Ei Aku oo enää sama kuin ennen vanhaa
Aku on löystynyt ja itkee joskus salaa
Se juo liikaa viinaa ja syö pillereitä
Ja järjestää viattomille lukijoille outoja killereitä

Nämä lyriikat kirjoitti Sir Jyce Laine 3.8.1979. Maho Neitsyt –nimen alla ilman Lainetta tehty tulkinta Propagandan Russia Bombs Finland –kokoelmalle on kuitenkin pari vuotta tuoreempi, ja tuolloin tulkitsijana oli Pexi, jonka käsittelyssä sanat ovat voineet hieman muuttua. Mutta tällaisina Laine nämä oli alunperin lyriikkavihkoonsa kirjoittanut.

“Joo, vuosi sitten väittein biisin sanoituksesta, mutta muistini mukaan. Viime keväänä (huhtikuu 2010) mutsini lähetti mulle paketin, jossa oli sinikantisia kouluvihkoja, joihin olin 30 vuotta sitten kirjoitellut biisejä. Mutsi oli muuttanut kämppää ja löytänyt jostain pahvilootasta multa jäänyttä nuoruuden kamaa, mm. biisivihkot.

Eli ym. on alkuperäinen, Kuusankosken hämärässä vinttikamarissa duunattu biisi. Miten sen on kukin laulanut, onkin toinen tarina. Pexi “laulaa” murhaajasta, mutta oma alkuperäinen ajatukseni oli nähtävästi jotain muuta. Mutta Pexi on Pexi, alkuperäispunkin kiistaton kunkku.”

             – Sir Jyce Laine, Pandaluolaan 14.10.2010 jätetty kommentti.

Aiheeseen liittyvää:
Proteesi, Tipi & Ministerit
Mitä on punk?
Tehdaskaupungin lapset
Vitustakos näistä tietää?
JNE…
Fuck Party & Ottaa päähän

Vastaa