SMC – Lähiörotat skujaa

SMC Hoodrats – Lähiörotat skujaa

Nyt puhutaan hip hopista, eli kyseistä musiikkigenreä (kyllä, se on musiikkia!) dissaavat jannut voivat jättää tämän jutun lukemisen suosiolla tähän. Pandaluolaan on sitten tulossa myös Asa-spesiaali, että tämä noin varoituksena.

SMC Hoodrats-ryhmän uusin Lähiörotat skujaa-biisi on rappia suoraan Helsingin lähiöistä. Kyseinen aihe ei ole kovinkaan tuore, mutta ryhmä tuo uutta näkökulmaa siihen vetämällä hommat överiksi meneväksi uhoamiseksi. Biisi on riimitelty lähinnä pelkästään stadin slangilla. Tosin rotat ovat arvatenkin keksineet jopa omia slangisanoja, sillä nämä lyriikat ovat sen verran vaikeaselkoiset ja kryptiset, etteivät kaikki stadilaisetkaan näitä varmaan ymmärrä. Tai en ainakaan minä ymmärrä, mutta minä olenkin hidas hämäläinen. Tämän sekä K.V.N & LOBO:n biitin vuoksi itse biisi ei jaksa juurikaan innostaa.

“Et saavu ennen hesarii himaan”

Kerran saavuinkin varhain aamulla kotiini Hämeenlinnaan (siis siellä vielä asuessani) ja kompastuin Hesariin, vaikken edes tiedä mistä kyseinen lehti oli kynnysmatolleni tullut. Sattumoisin olin juuri tullut Helsingistä sekoilemasta, tosin joltain Factoryn punkki-keikalta enkä Itä-Helsingin hoodeilta. Mutta asiaan palatakseni; itse biisi ei juurikaan sytytä, mutta video on kertakaikkisen hieno, ja siitä löytyy pikantteja yksityiskohtia mitä ei ensimmäisillä katselukerroilla edes huomaa! Pablo Films on osannut asiansa, ja hommiin saadaan paitsi mielenkiintoisia kuvakulmia niin myös Amerikan meininkiä. Tosin tuo meininki ei oikein toimi, eikä se ole koskaan mielestäni toiminutkaan tässä musiikissa näillä leveysasteilla, ainakaan suoraan käännettynä. Kyllähän tässä biisissä riimitellään Helsingin lähiöistä sen sijaan, että vedettäisiin mitään naurettavaa läppää gangstoista ja blingblingeistä.

Pääasiassa videolla esiintyvät henkilöt ovat minulle tuntemattomia. Oliko tuo Ratfacen Mc Respektor? Kait se oli. Itselleni ainoa ennestään tuttu räppäri oli ilmeisesti vain vieraileva Notkea Rotta, joka on näköjään siirtynyt pösöjen pöllimisestä polkupyörävarkauksiin. Näiden muiden hemmojen rinnalla Notkea Rotta on jo veteraani, onhan tämän nimellä pöhisty jo kohta kymmenen vuotta. Notkean Rotan ohella vain Erä-Koira jäi mieleen, tämän “EEIVVIITTU” tulee suoraan sydämestä. Äijästähän tuli aivan Uuno-elokuvien Härski Hartikainen mieleen, tosin vain entistä härskimpänä, ja arveluttavilla juomasekoituksilla. Erä-Koiralla on persoonaa, mikä lähes kaikilta muilta tyypeiltä on vielä jalostumatta. Thonoslonokin jäi positiivisessa mielessä mieleen!

Käsittääkseni näiltä kavereilta on ilmestynyt tätä ennen vasta yksi biisi, ja sekin tämmöisenä videona. Koskahan piisaisi jatkoa?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa