Wasted – Modern World is Dead

Sitä mukaa kun I Walk the Linella alkoivat hommat mennä ns. “isosti”, niin sitä enemmän Wasted jäi yhä vähemmälle huomiolle. Rönkön veljesten Joensuussa alulle laittama Wasted ei tehnyt vuosikausiin mitään muuta kuin soitti joitakin satunnaisia keikkoja, mutta I Walk the Line levytti ja keikkaili ahkerasti. Hommaan tuli muutos pari kuukautta sitten, kun neljännen albuminsa julkaissut I Walk the Line vetäytyi keikkatauolle intensiivisen kiertämisen jälkeen. Heinäkuussa I Walk the Line soitti vielä joitakin keikkoja, esimerkiksi Ilosaarirockissa. Sillä keikalla – joka oli bändin toistaiseksi viimeinen – tunnelma oli harras, mutta juuri edellisenä iltana Rönköt olivat soittaneet keikan Töminä-klubilla rumpali Miikka Järvisen ja basisti Tuomas Järvisen kanssa… Wasted-nimisenä.

Yhtyehän ei tosin ole missään vaiheessa varsinaisesti hajonnut, vaikka ei olekaan juuri mitään tehnytkään. Mutta tuon heinäkuun aikana Wasted nauhoitti neljä biisiä, jotka Combat Rock Industry pukkasi pihalle alkusyksystä. Wastedin ensimmäinen levytys kuuteen vuoteen oli totisinta totta. Ja minkä niminen vielä: Modern World is Dead. Suora lausahdus, jonka sisällön kaikki ovat varmaan sisäistäneet jo ennen tätä julkilausumaakin.

Jo 2000-luvun alussa Wasted oli yhtye, joka ei jäänyt polkemaan paikalleen. Sen ydin pysyi punk rockina, joka muuttui vuosien saatossa teknisesti laadukkaammaksi. Jonkinlaista muutosta on tapahtunut nytkin, ja Modern World is Dead kuulostaa erilaiselta kuin Heroes Amongst Thieves (2004). Jäljet johtavat sylttytehtaalle, eli I Walk the Linehan se tässä kuuluu joissakin melodioissa ja kappalerakenteissa. Kyllä huomaa, miten Rönköt ovat edelliset vuotensa käyttäneet. Varsinkin Where Criminals Walk Free kuulostaa sellaiselta, että se olisi aivan hyvin voinut olla IWTL:n Black Wave Rising:lla (2008). Mutta jotten pelottelisi ketään, niin Wasted on kuitenkin juurevaa punk rockia eikä mitään sen kummallisempaa. Nimikappale on sitä itseään, mojovilla kertosäkeellä ja “WHOO-O” –huudatuksilla. Mutta A-puolen kappaleet kuulostavat hieman paremmilta kuin B-puolen vastaavat, joten täyden kympin teoksesta ei ole kysymys. Siitäkin huolimatta Modern World is Dead on kelpo levytys, vaikkei ihan Wastedin parhaimpiin levyihin lukeudukaan. Nämä kappaleet saavat toivomaan, ettei Wastedin uusi tuleminen rajoitu pelkästään tähän seiskatuumaiseen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa