Personkrets 3:1 – Life is Beautiful

Vuonna 2003 ensimmäisen rääkäisynsä pimeyteen karjaissut ruotsalainen crust punk-bändi Personkrets 3:1 keräili voimiaan pari vuotta ennen kuin yskäisi toisenkin kerran. Tämä räkäinen yskäisy kajahti siis vuonna 2005 poltetun maan yllä ja megafonina toimi edeltäneen Kampen mot livet-demon julkaisussakin avustanut Halvfabrikat Records. Väliin oli kyllä mahtunut myös splittiseiska Human Wasten kanssa, jotka soittivat/soittavat melko samanlaista musiikkia kuin Personkrets 3:1:kin. Eli siis raakaa crustia…

Pohjoisen, kylmän, kolkon sekä hieman eristyksissä olevan Uumajan vaikutuksen voi kuulla Personkrets 3:1:n musiikista. Life is Beautiful tuntuu suurelta harppaukselta Kampen mot livet-demoon nähden. Synkkyydestä ja ahdistuksesta ei olla tingitty tippaakaan, itse asiassa nuo kivat elementit ovat vain lisääntyneet. Demon kaltaista hiipivää riipivyyttä tällä kuuden biisin eepeellä ei kylläkään ole, se on vaihtunut suoraksi mättämiseksi. Samalla ovat lisääntyneet myös musiikin raakuus ja rosoisuus. Kampen mot livetillä oli jonkinlainen intro ja outrokin, mutta Life is Beautiful menee lähes suoraan asiaan.

Life is Beautifulin paskaisuus ja raskaus ovat sen verran painostavia, että tämä levy tuntuu edeltäjäänsä kaikin tavoin raskaammalta kokonaisuudelta. Jos demolla bändin soundi oli vielä hakemista, niin Personkrets 3:1 oli jo tässä vaiheessa päässyt lähemmäs sitä mihin se lopulta oli menossa. Mutta toisaalta Life is Beautiful kuulostaa hyvin erilaiselta kuin bändin viimeinen julkaisu, vuoden 2007 Ruiner-seiska. Tuohon väliin tosin mahtui vain The Glorious Dead -LP.

Kansi ei ole kovinkaan omaperäinen, vaikka onkin puhuttelevan mustavalkoinen. Sanoitusliitteessä on mukavia kuvissa ihmiskunnan nurjasta puolesta, joten visuaalisesti ei Personkrets 3:1 juurikaan pääse loistamaan. Levyhän on julkaistu alunperin kymppituumaisena. Painosmäärästä en tiedä, mutta arvelisin sen olevan nelinumeroinen. Vaikka Personkrets 3:1 ei ole koskaan ollut järin suosittu edes punk-skenessä, niin levyä pitäisi olla silti vielä ihan hyvin saatavilla. En minäkään tehnyt suuria ponnistuksia levyn hankkiakseni, riitti kun tilasin sen Levykauppa Äxästä. Tosin levystä on olemassa myös Phobia Recordsin julkaisema kasettiversiokin, jossa on joitakin bonusbiisejäkin. En tiedä mitä biisejä sillä on, mutta arvaus olisi että ne ovat joko demon tai HW-splitin biisit… tai mahdollisesti molemmat?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa