Doom Unit – Cross the Line

Niin… tästä bändistähän on juttua riittänyt. Tätä kirjoittaessa Doom Unitin ilmaantumisesta suomalaisen valtavirtarockin eturiviin on kulunut reilu vuosi. Kukaan, joka on viimeisen vuoden aikana erehtynyt virittämään radiovastaanottimensa Radio Rockin taajuuksille, ei ole voinut välttyä Doom Unitilta.

Killing Timesta ja RockStarba-kilpailusta se lähti. Doom Unitia promotoitiin Radio Rockin toimesta tauotta, ja bändin ensialbumi Cross the Line ilmestyikin jo marraskuussa, sopivasti joulumarkkinoille. Kun albumin pyöräyttää läpi, niin huomaa saman ilmiön kuin Guns n’ Rosesin Appetite for Destructionin (1987) kohdalla: radiosoitosta tuttuja hittibiisejä olisi vaikka muille bändeille jakaa. Mutta toisin kuin gunnareiden tapauksessa, niin Cross the Linen muut kappaleet ovat melko turhanpäiväisiä, ja niitä hittejäkin (Killing Time, Chameleon ja Hide Your Scars) on kierrätetty radiossa niin paljon, että ne pursuavat jo sieraimista ulos. Itse diggailin eniten Mistakesista, mikä on levyn päättävä akustinen balladi. Kokonaisuutena Cross the Line on kyllä perkeleen tylsä.

Doom Unit osaa kyllä paiskoa joitakin hyviä riffejä sinne sun tänne, mutta kokonaisuus vaikuttaa monotoniselta, viimeistelemättömältä ja juosten kustulta. Ja tämä kuulostaa jo niin kiltiltä markkinaheviltä, että jopa Piparnakkelin äiti muuttuisi katu-uskottavaksi rokkimimmiksi, jos hän ilmoittaisi diggailevansa tästä. Kuten Doom Unitin faniksi ilmoittautunut Jone Nikula sanoisi, niin missä ovat rauta, tuli ja hevoset? Cross the Linesta ei haise mikään muu kuin raha.

Doom Unitille kaikki on tullut liian nopeasti, ja Doom Unit on tullut niin nopeasti esillekin. Hämmästyttävän nopeasti siitä ehdittiin kuitenkin tehdä valtakunnan ärsyttävin ja ylisoitetuin bändi, toivotaan jo bändin itsensäkin takia ettei samoja virheitä toisteta mahdollisella kakkoslevyllä. Ei tämä niin hyvä ole, vaikka Jone Nikula sanoisi mitä ja karjuisi sinulle päin naamaa.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Yksi vastaus artikkeliin ”Doom Unit – Cross the Line

Vastaa