Cigarette Crossfire – S/T

Cigarette Crossfire on pääradan varrelle sijoittunut punk-ryhmä, joka tekee nyt tehorynnäkön suoraan etulinjaan. Jo hajoamista lähennellyt entisistä Life Giving Waters, Buried at Last ja Endstand-miehistä koostuva sai kokoonpanonsa vakiinnutettua ja tehtailtua kaksikin levytystä. Toinen on splittilevy skotlantilaisen Shatterhandin kanssa ja toinen nyt käsiteltävä, nimettömäksi jäänyt seiskatuumainen.

Aloitusbiisi Man’s Best Friend suoraan sanoen potkii munille, johtuen siitä että se kuulostaa jopa hämmentävän paljon Life Giving Watersilta. Mainittakoon, että Life Giving Watersin viimeiseksi jäänyt levytys Almost There (2009) on itselleni henkilökohtaisella tasolla tärkeä. Poriin muutettuani kuuntelin levyä erityisen paljon, monesti vielä illan viimeisenä levynä ennen yöpuulle menemistä. Cigarette Crossfiren onnistui muistuttamaan minua tuollaisesta kuunteluhetkestä, vaikkakin Man’s Best Friend vain hieman muistuttaa LGW:tä riffinsä ja nopean temponsa osalta. Muuta yhteisiä asioita en juuri löydä, sillä Cigarette Crossfire ei pyri olemaan jäsentensä entisten bändien uusintaversio, vaan on ihan oma bändinsä johon sen jäsenet ovat tuoneet historiaansa mukanaan. Bändin jätkät tekevät hyvää työtä instrumenttiensa parissa, ja erityisesti kitaristit loistavat.

Cigarette Crossfire koostuu monista palasista, ja on hieman ymmärrettävääkin että bändi potee identiteettikriisiä. Sävellyksissä – varsinkin kiekon päättävässä, neliminuuttisessa Grayssa – on vielä jonkin hakemista eikä soundipuolellakaan ole vielä hurraamista. Erityisesti rummut kuulostavat hieman ohuilta. Cigarette Crossfire on (ainakin toistaiseksi) täydellisyydestä kaukana, mutta debyytiksihän tämä on vallan loistava! Yhdessä soittaessahan bändeillä on yleensä hitsautua tiiviimmin yhteen, mutta en ole päässyt vielä yhtyeen tarmokkuutta lavalla todistamaan. Suistonkin keikka jäänee väliin, ainakin näillä näkymin. Harmi.

Bändillä on voitokkaat kortit sorkissaan, mutta se ei osaa vielä pelata niillä oikein. Kyllä se linja vielä selkiytyy. Sitä odotellessa liityn mässäilyorgioihin: Lazysodin Tarvainen halusi niskapalan, mutta minä nihkeilen ja haukkaan mieluiten herkullista omenaa.

Levyn julkaisijoina toimivat Tuska ja Ahdistus, Hockey Champ Records, Unsane Asylum ja Automobiledrive Music. Kun olen aiemminkin linkannut levyjen kansitaiteita tehneiden graafikoiden sivuille, niin teen sen nytkin. Tämän seiskatuumaisen kannen piirroksen on tehnyt belgialainen Maarten de With.

Kenelle: Melodisen punk rockin kavereille. Suositeltavaa erityisesti, jos Manifesto Jukebox puhuttelee.
Miksi: Koska tästä saattaa tällä menolla kehittyä vielä todella kovakin tekijä.
Kohokohdat: Man’s Best Friend, Start Again


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Yksi vastaus artikkeliin ”Cigarette Crossfire – S/T

Vastaa