Immortal – All Shall Fall

“Fuck the sun!”

Yllä oleva lainaus on peräisin Olve Eikemon alias Abbath Doom Occultan suusta. Abbath on varmuudella käyttänyt kyseistä lausahdusta kommentoidakseen Tuska Open Air-festivaalien aurinkoista keliä. Immortalin pingviinipuikkomusiikkia on hankala kuvitella auringonpaisteeseen, mutta silti Immortal on soittanut Tuskan päälavalla jo kahdesti. Vuonna 2007 juhlittiin sen paluuta, vaikka Immortalin horrostila oli kestänyt edes neljää vuotta. Kahta vuotta myöhemmin tuo Internetin pilkatuin black metal-bändi oli äänittänyt ensimmäisen pitkäsoittonsa uudelleenkasautumisensa jälkeen ja oli osittain sen kunniaksi soittamassa keikoilla. Valmis lopputulos saatiin kuultavaksi seuraavana syyskuuna.

Bergenin pingviinien kahdeksannen studioalbumin nimi on mahtipontisesti julistava All Shall Fall. Nuclear Blast ei tarvinnut albumin promotoimiseen pahviukkeleita, vaan levy löysi oman tiensä ostajien levyhyllyyn. Immortal oli ehtinyt rakentaa itselleen vankan linnakkeen omasta nimestään vuosien aikana, joten All Shall Fallia ehdittiin odotella innolla. Immortal jatkaakin siitä, mihin se edellisellä albumillaan jäi. Immortal on yhtä kylmä kuin eskimon puikko, ja Abbathin, Horghin sekä uuden basistin Apollyonin soitto on hioutunut timantiksi, joka on samanaikaisesti pistävää, raakaa että äärimmäisen tarkkaan. Demonazin lyriikat edustavat edelleen sitä samaa “Kääk! Kristittyjä!”-sisältöä sotureineen, korppeineen ja Blashyrkhin valtakuntineen. Ja joka puolella on saatanasti (!) lunta ja jäätä. Musiikki on yhtä majesteetillista ja jylhää kuin Norjan luonto. Kuunnelkaa vaikka Norden of Fire, jos ette muuten usko.

Immortal ei ole päässyt löystymään vuosien aikana. Itse asiassa se soi nyt tarkemmin, määrätietoisemmin ja viettelevimmin kuin ennen hajoamistaan. Materiaalin laadukkuuden suhteen All Shall Fallissa ei ole ihan At the Heart of Winterin (1999) haastajaksi, mutta kyllä se Damned in Blackin (2000) ja Sons of the Northern Darknessin (2002) voittaa.

Jos edelliset Immortal albumit upposivat (kuin mummo jäihin), niin uppoaa todennäköisesti myös All Shall Fall. Tätä on hyvä kuunnella nyt, kun pakkaset paukkuvat jo kolmatta kuukautta putkeen. Lapset viihtyvät pulkkamäessä ja blackmetallistit taas metsässä, sillä nyt on ideaali keli uusien promokuvien ottamiseen. Muistakaa muuten pukeutua lämpimästi! Jos saatte paleltuman, niin todennäköisesti Abbath tulee kurkkimaan ikkunoidenne taakse, eikä hän ole Joulupukin asialla!

Kenelle: Lumiukoille.
Miksi: Lumiukkokin voi saada paleltuman. Kysykää vaikka Abbathilta.
Kohokohdat: The Rise of Darkness, Hordes to War, Norden of Fire


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa