METALLIN TOP 1000

Kaveri linkitti erään Jarno-nimisen hevimiehen blogiin, joka on suureellisesti nimetty muotoon “Metallin Top 1000”. Ukkeli on ottanut tehtäväkseen listata tuhat (!) mielestään parasta metallikappaletta. On siinäkin melkoinen homma, kun biisejä on tosiaan tuhat, eikä sataa tai edes viittäsataa. Vaan tuhat. Päivittäisellä postaustahdilla homma ei olekaan ihan nopeasti ohi. Jo etusivun sivupalkissa seisoo:

“Tämä on omaksi ilokseni, ja kenen tahansa, joka on kiinnostunut metallimusiikkiin keskittyvästä blogaamisesta. Sellaistahan ei ole, koska kaikki blogit ovat lähes yksinomaan muotiblogeja ja valitusvirsiä, tai kerrontaa perheen koiran elämästä.”

Ehkä hieman yksipuolisesti sanottu, mutta siinä piilee kuitenkin totuuden siemen. Metalliblogeja on kuitenkin silti olemassa. Tällä nyt en tarkoita (tietääkseni melko tuntematonta ja nykyään kaiketi enimmäkseen punkista kirjoittavaa) Pandaluolaa, vaan onhan olemassa myös Serpentin pitämä Metalpit ja vastikään löytämäni Earache My Eye. Ja sitten on tietty Rolle, joka tosin kirjoittaa kaikesta muustakin. Metallin suosioon nähden metalliaiheisia blogeja on kuitenkin yllättävän vähän, suurin osa musablogeista kun tuntuu olevan indiepainotteisia. Tai kyllähän metalliblogeja on, mutta suurin osa niistä ei kestä kovinkaan pitkää aikaa tekijänsä mielenkiinnon suuntautuessa jonnekin aivan muualle.

Pandaluolan aloittaessa syksyllä 2009 metalliaiheisia blogeja tuntui olevan vain kourallinen. Nyt määrä taitaa olla jotakuinkin sama, mutta noin puolet blogeista on vaihtunut uusiin. Itseäni myös ottaa kaaliin, kun puolet suomalaisista metalliblogeista on täyttynyt Jarnon mainitsemilla valitusvirsillä. Yhden blogin poistinkin seurannasta, kun jokainen postaus keskittyi vain vitutuksen purkamiseen ja sen kiroilemalla tehostamiseen. Ja parilla lauseella saatettiin mainita jostain viime aikoina soittimessa olleesta levystä ja sitten sitä hehkutettiin.

Homma tarjoaa kuitenkin valtavasti haasteita. Miten Jarno aikaa pitää motivaationsa yllä? Tuhannen biisin listaaminen kuulostaa jo sellaiselta tavoitteelta, jonka jälkeen blogi (tai pahimmassa tapauksessa koko kirjoittaminen) saattaa tyrehtyä. Entä päästäänkö edes sinne asti? Toivottavasti homma ei rutinoidu sille tasolle, että siitä tulee pakollinen arkinen askare töissä käymisen, peseytymisen, syömisen ja aamukahvinkeiton ohella.

En ole tosiaan samaa mieltä tyypin ensimmäisistä kappaleista. Mielestäni on jokseenkin ihmeellistä, että The Hellion / Electric Eye on matalammalla sijalla kuin mikään Korpiklaanin tekemä. Tosin nämähän ovat makuasioita, joista voi kiistellä mutta se ei johda mihinkään. Ja jotta voisi listata tuhat kappaletta yhdestä ainoasta populaarimusiikin suuntauksesta, on pitänyt kuulla melkoisen paljon musiikkia. Onhan tämän seuraamisessa jännitystäkin. Missä vaiheessa tulee black metallia, vai tuleeko sitä lainkaan? Mitä vanhan koulun klassikoita Jarno on kuluttanut? Vai ovatko hänen mielenkiintonsa kohteet modernissa nykymetallissa? Onko Top 50:n biiseistä puolet Iron Maidenia ja loput Metallicaa? Onko lista jo koostettu? Entä jos listan laittaa sekaisin jokin maaginen uutuuslevy, jonka biiseistä puolet pääsee listalle? Montako sellaista levyä ilmestyy vajaan kolmen vuoden aikana?

Laitoin blogin seurantaan. Olisi tietysti ihan kova veto laittaa linkkikin kyseiseen blogiin.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 vastausta artikkeliin ”METALLIN TOP 1000

  1. Kiitänpä huomiosta! Olen otettu, että projektini herättää kiinnostusta.
    On totta, että metalliblogeja tosiaan on olemassa, vaikka toisin tuolla blogissani väitin. Mutta kyllä on kiven alla, se täytyy todeta.

Vastaa