Midi Chips – OMG! It’s a Party!

Olin taannoin seuraamassa Liljan Loiston keikkaa Porin Bar Kinossa, tuossa bilehelvetissä jossa käyn vain keikkoja katsomassa. Bändiä lämppäsi paikallinen Midi Chips, joka soitti varsin energisen setin, jonka aikana karvat pöllysivät. Illan päätteeksi kävin lunastamassa eräältä (en tiedä keneltä) bändin demon kaverin kanssa.

Seuraavana aamuna laitoin OMG! It’s a Party! –nimisen, pahvikantisen cd-levyn soimaan. Viime syksynä julkaistu kiekko tuuttaa pihalle bilemeininkiä, joka pohjautuu skahan, punkkiin ja rockiin. Seitsenhenkinen, lavalla eläinpukuihin pukeutuva kombo soittaa melko hyvin, mutta itselleni plätty aiheutti lievän pettymyksen. Levyltä ei ihan välity se sama taika, mikä välittyi bändin livesoitosta. Esimerkiksi Jätkäjätkien levyllä oli riehakasta rymyämistä enemmän, mitä kaipaisin Midi Chipsiltäkin kuulevani enemmän. Latteus johtuu ehkä enemmänkin soundipuolesta. Ohut tuotanto olisi kaivannut lisää lihaa luiden ympärille. Toisaalta kiekolta puuttuu se päänräjäyttävä hittikin, jota omasta mielestään hauskojen kotibile-DJ:den on pakko soitattaa Spotify-soittolistalta siihen pisteeseen asti, että kaikkia alkaa jo vituttamaan. Pari hyvää  ehdokasta sellaisiksi kuitenkin löytyy jo.

OMG! It’s a Party! vaikuttaa enemmänkin fyysiseltä todisteelta koko bändin olemassaolosta, livekeikkoja kun on hieman hankalampi ikuistaa. Tätä voidaan muistella, kun bändi on kuopattu ja arkeologit löytävät bändin levyn Porin raunioista. Bändi on kyllä laittanut bileet pystyyn, mutta desibelirajoitus on pieni ja porukka lähtee kiltisti kotiin nukkumaan kello yhdeksän jälkeen. Odotin bileiden olevan niin kovat, että sinnikkäimmät bilettäjät on pakko häätää koteihinsa Mc Puhuvan Pään levyllä (jep, omistan sellaisen!) kun vieraat eivät muuten enää tajua lähteä vaikka kello olisikin jo seitsemän aamulla.

Pankki ei räjähdä, mutta sytytyslanka palaa. Ehkä tätä kiekkoa pitäisi levitellä enemmän promoottoreille, jotta nämä osaisivat järkätä bileitä, joissa Midi Chips voisi soittaa. Oikeissa bileissä tämä bändi on ehdottomasti voimissaan. Mieluummin minä tätä kuuntelisin bileissä kuin sitä perinteisintä piripolkkaa. Suosittelen tsekkaamaan bändin livenä, jos ska-poljento vähänkin kiinnostaa.

Kenelle: Bilehirmuille, jotka jo pelkän limun voimin jaksavat jorata aamutunneille asti.
Miksi: Ajatelkaa jo bändin nimeä. “Midi Chips”.
Kohokohdat: How Were You, Electric Erection


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa