Noituus – Mögäten maailmanloppuun

Meikäläisen mielestä tämän hetken mögäkrustin laadukkain nimi on Noituus. Noituuskin alkaa pikkuhiljaa olemaan jo käsite, jonka tunnistavat jo muutkin kuin mögäkrustin suurkuluttajat. Nyt en kylläkään puhu mistään suursuosiosta ja listasijoituksista, mutta on hyvin mahdollista että Noituus saa tuoreella Mögäten maailmanloppuun-levyllään pari fania lisää.

Kyseessä on siis Noituuden ensimmäinen pitkäsoitto. Toisaalta tässä tapauksessa sana “pitkä” kulkee tosiaan lainausmerkkien kanssa, sillä Mögäten maailmanloppuun-nimistä kokonaisuutta ei voi tosiaan pitkäksi sanoa. Albumilla on kuusitoista vauhtiraitaa, joiden yhteenlaskettu pituus ei edes ole kuuttatoista minuuttia! Toisaalta siinä ei jäädä kuin vain puolen minuutin päähän, eli siihen olisi ainakin vielä yhden biisin saanut rykäistyäkin.

Muuten Noituus mögää niin kuin kunnon Noituuden kuuluu mögätäkin. Biisit pidetään tosiaan niin lyhyinä kuin mahdollista ja Veikki kärisee kuin rääkkäämisestä tarpeekseen saanut ja kaikille maailman ihmisille ydinsodan avulla kostava kissa. Mögäten maailmanloppuun on tosin sikäli epätyypillinen Noituus-julkaisu, että sen soundit ovat yllättävän hyvät. Ei tämä siltikään ole yhtä kliiniä kuin Tuhkauksen kanssa tehty demo, eli äänimaailma on edelleen melko kämänen. Tosin voisin kuvitella Mögäten maailmanloppuun olevan ihan studiossa äänitetty.

Noituus ei tee tällä albumilla musiikillisia irtiottoja oikein mihinkään suuntaan, mitä nyt biisit tuntuvat hieman monipuolistuneen ja Tuhkauksen sampleja suosiva politiikka on siirtynyt Noituudellekin. Tosin joudun myöntämään, että nämä Kummeli-samplet eivät oikein sovi Noituudelle. Vievät mielestäni fokusta mökäämisestä ja niihin huomion keskittäminen on muutenkin epäolennaista. Mögäten maailmanloppuun on kuitenkin ehkä paras tähän asti kuulemani Noituus-levytys, eikä soundien kirkastuminen ole vienyt tippaakaan sen armottomuudesta.

Jos tästä fyysinen versio tulee, on se mitä todennäköisimmin cd-r. Formaattina vähän kuppainen kansia myöten, mutta pysyypähän hinta alhaisena! Täällä PIF-topikki ko. levystä.

Kenelle: Mögäpäille.
Miksi: Koska Turussa asuu eräs jätkä, joka keräilee Noituus-levytyksiä. Aloita siis sinäkin oman Noituus-kokoelmasi keräileminen tänään!
Kohokohdat: Kehitysmaa, Leipää, Jeesuskauppiaat, Aurajoki, Hevi Metaani


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa