Hero Dishonest – Pleasure/Disgust

Yksi Suomen omalaatuisimmista hardcorebändeistä tänä päivänä lienee Hero Dishonest. Vuonna 1999 Helsingissä perustettu yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa (kunhan oli yhden demon ehtinyt ensin tehdä) vuoden 2001 syksyllä helsinkiläisen If Societyn kautta. Tämä kursailematon hardcore-punkkia soittava (tuolloin) viisikko julkaisi levyn, joka kulki nimellä Pleasure/Disgust.

Hero Dishonestilla oli tällöin vielä kaksi vokalistia; Keke ja fiinillä Horst-taiteilijanimellä kulkeva hemmonen. Vokalistit kuulostavat samalta, mutta tarpeeksi erilaisilta että heidät erottaa toisistaan. Enpä siltikään osaa sanoa kumpi herroista on kulloinkin äänessä. Osa biiseistä on laulettu suomeksi, mutta pääpaino on englanninkielisillä biiseillä. Hero Dishonestin soundi tuntuu kuitenkin hivenen puunatulta ja siistiltä. Varsinkin kun biisit ovat riuskaa hardcorea niin levy tuntuu turhan steriililtä, kyllä tämmöinen laukka olisi tarvinnut räkäisemmät ja munakkaammat äänet. Hero Dishonest tuntui muutenkin olevan vuonna 2001 etsimässä vielä suuntaansa ja itseään.

Ceedeellä oli 27 biisiä, LP:llä vielä kaksi enemmän. LP:n bonusbiiseistä toinen on Misfitsiltä lainattu Death Comes Ripping ja toinen Vile, josta en tiedä onko se HD:n oma biisi vai coveri. Lienee sanomattakin selvää että kun levyllä on näin monta biisiä (kestoa levyllä on siltikin reilut puoli tuntia) niin ähky iskee. Siksipä levyltä on alkuun hieman hankalaa nostaa esille yksittäisiä biisejä kun kaikki kuulostaa lähes samalta vielä monenkin kuuntelukerran jälkeen. Lähes kaikissa biiseissä on nopea laukkakomppi niin pakostakin Pleasure/Disgust kuulostaa hieman monotoniselta. Ensimmäisestä 26:sta biisistä vain yksi kestää yli kaksi minuuttia, lyhimmän esityksen ollessa kymmenen sekuntia pitkä Hidasta, heh heh. Levy päättyy tuohon nähden hieman nurinkurisesti, viimeisen biisin (Exploited) kesto kun on lähes viisi minuuttia. Onhan se Hero Dishonestin mittakaavalla pitkä biisi, mutta se on yksi levyn huippuhetkistä. Lopulta muitakin biisejä alkaa pulpahdella pintaan keskinkertaisuuden suosta. Force Fed Nothing, We Give, You Take, Saarna.

Byrokraatti
Paskantärkee
Turhaa työtä
Vuodesta toiseen
Hidasta.

Pleasure/Disgust on aavistuksen verran puisevasta äänimaailmastaan ja tasapaksusta biisimateriaalistaan huolimatta ihan kelvollinen pelinavaus. Sinänsä mielenkiintoista, sillä jotkut pitävät levystä paljonkin mutta minä sille en vaan suuremmin lämpene.

Kenelle: Niille, jotka ovat innoissaan Hero Dishonestin nykytuotannosta. Tai hardcoresta ylipäätään.
Miksi: Onhan tässä muutama hyvä biisi eikä levyn kuunteluunkaan mahdottomia aikoja kulu.
Kohokohdat: Force Fed Nothing, We Give, You Take, Saarna


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa