Kylesa – Spiral Shadow

Kun bändi tekee niinkin ällikällä lyövän levyn kuin yhdysvaltalainen Kylesa Static Tensionsin, on sen seuraajaa kohden odotukset luonnollisesti korkealla. Spiral Shadow sai olla se seuraaja, ja oli vielä niinkin epäkiitollisen tehtävän edessä kuin todistaa arvonsa vain vuosi edeltäjänsä julkaisun jälkeen.

Ensimmäisillä kuunteluilla huomaa Kylesan olevan jokseenkin entisellään. Laura Pleasantsin ääni on edelleen kaikkea muuta kuin miellyttävä sanan perinteisessä merkityksessä, ja kahdet rummut koostavat edelleen Kylesen rytmiryhmän rungon. Rumpaleiden työskentely on toisiaan tukevaa sen sijaan, että nämä yrittäisivät soittaa toisiaan suohon. Kaikkein intensiivisimmissä nostatuksissa kuulija tuntee päässään murskaavaa painetta, niin tehokasta on tämä soitanta.

Mitä enemmän albumia kuuntelee, sitä enemmän huomaa sen poikkeavan Static Tensionsista. Yhtye teki joitakin pienehköjä muutoksia soundiinsa, muttei mitään äärimmäisen dramaattista. Kylesa ei ensinkään ole edelleenkään maailman helpoimmin lähestyttävä bändi, mutta toisaalta Spiral Shadow on edeltäjäänsä helpompi levy lähestyä. Psykedelia ei ole väistynyt kokonaan, mutta pilvien seasta pilkahtelee popahtavuudenkin valo. Kylesa ei tunnu enää niin raskaalta kuin mitä se voisi olla, vaikka ei Kylesa ihan vielä mikään Torche ole. Ihan kuin Spiral Shadow olisi rauhoittavia napsinut Static Tensions. Albumi etenee jotenkin värittömämmin ja huomaamattomammin kuin edeltäjänsä. Se ei ota samalla tavalla kuristusotteeseen ja paiskaa sitten lattialle. Voisin siis sanoa Spiral Shadowia lieväksi pettymykseksi.

Spiral Shadowilta puuttuvat ne elementit, jotka mielestäni tekivät Static Tensionsista niin hienon levyn. Varsinaiset hittibiisit taitavat puuttua, jolloin levy tavallaan vain “tulee ja menee”. Ehkäpä Spiral Shadowsia kiirehdittiin ja se tuli aivan liian nopeasti Static Tensionsin jälkeen. Suosion kasvu sai bändin jäsenet varmaan yhtä sekaisin kuin Kylesan musiikki saa kuulijansa, jolloin saattoi lievä identiteettikriisi iskeä.

Kenelle: Psykedeelisen sludgen kieputukseensa haluaville.
Miksi: Eihän tämä tosiaan huono levy ole, mutta Static Tensions oli parempi.
Kohokohdat: Drop Out, Crowded Road, Distance Closing In


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa