The Reality Show – Demo

Näinpä tuossa hyvän keikan talvella. The Reality Show tuli täysin puskista ja puski ilmoille äärimmäisen vittuuntunutta hardcoren, grindcoren ja metallin sekoitustaan, vaikka bändin nimen perusteella luulin kyseessä olevan perinteisempää 77-punkkia esittäneen ryhmän. Keikan jälkeen laulajakitaristi Kalle sitten kaupittelu bändin ei-silloin-enää-uunituoreita kasettidemoja, ja yksi oli otettava plakkariin. Ja toinen kaverille.

Parasta DIY-estetiikkaa noudattelevissa kansissa ei ole mitään ylimääräistä. Sisäkannessa on vain biisilista, kokoonpanotiedot sekä yhteystiedot, mutta lyriikat on tosin jätetty pois. Mitenkään erityisen ylenpalttiseen rönsyilyyn ei päädy demon sisältökään, vaan The Reality Show mäiskii turpaan niin että hippulat* lakkaavat vinkumasta. Vihaa tietenkin säästämättä, mutta ehkä hieman kesymmin kuin livenä. Tästä syystä petyin hieman, sillä keikan perusteella odotin jo äärimmäisempää räiskettä. Toisaalta kyseisen keikan ja demon äänittämisen välillä on suunnilleen vuosi, joten veikkaan bändin väistämättä kehittyneenkin tuona ajanjaksona. Mutta eipä sillä, onhan tämä jo nykymallillaan melkoisen liejuista tuuttausta. Ja lyhytkestoista, mutta tuskinpa tätä jaksaisi tuntikausia kuunnella kerralla. Demo on isketty nauhalle pariin kertaan peräkkäin samalle puolelle. Eipähän tarvitse koko ajan olla vaihtamassa puolia tai kelaamassa, eli itseltä säästyy vaivaa jos haluaa kuunnella demon muutaman kerran pötkössä.

Toivon mukaan pääsen tsekkaamaan bändin keikan Tampereen Vastavirralla Delta Force 2:n ja Remissionsin kanssa. Hämeenlinnassa The Reality Show veti illan parhaan keikan, mutta se on nytkin todella kovassa seurassa. Nyt sitä odotellaan myös, että A Candle in Hell kuulostaisi yhtä tykiltä kuin The Reality Show livekunnossaan. Yhden näytebiisin perusteella näin saattaisi hyvin ollakin.

Demoa tehtiin sata kappaletta, ja on hyvin mahdollista että sitä saattaa bändin jätkien taskujen pohjilta vielä löytyäkin.

Kenelle: Vihaisen musiikin diggareille.
Miksi: Onhan tämä erittäin hyvää tykitystä, vaikka toki voisi olla hieman hyvempääkin.
Kohokohdat: John Grey, Progress is a 3-Letter Word
*Q: Hippulat? A: Hippulat!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa