Me Wokkivihannekset – Ulos mun teeveestä

Ramopunk. Punkin alagenre, joka ei ole minulle koskaan ollut se kaikkein tärkein punkin alagenre vaikka Ramones onkin minulle erittäin tärkeä yhtye. Ehkäpä ramopunk-bändit ovat kuulostaneet liikaa toisiltaan, jotta olisin saanut kovinkaan monesta bändistä koskaan mitään irti. Poikkeuksiakin toki löytyy, joista yksi on tämä ilmajokelainen Me Wokkivihannekset, jonka kokoonpanoon kuuluu ainakin herneenpalko, minimaissi, porkkana ja jokin punainen möllykkä, joka voisi olla Joey Luumäen tappajatomaatti. Tietenkin voidaan kysyä, kuka hemmetti nimeää bändinsä Me Wokkivihanneksiksi?* Tyypit, jotka eivät ota itseään liian vakavasti tai joiden päitä ei pipo liikaa kiristä, vaikka kulahtanut WWF-pipo on ainakin vokalistin päässä viihtynytkin?

Tiettävästi Ne Luumäkien keikalla perustettu ja Luumäkiin jo nimissään viittaava Me Wokkivihannekset on äänittänyt musiikkiakin. Tässä olisi nyt arvioituna yhtyeen neljän biisin demoäänite Ulos mun teeveestä, jolla on kolme omaa kappaletta ja yksi coveri. Ainakin omien biisiensä suhteen Me Wokkivihannekset handlaa hommansa hyvin. Yhtye itse kuvaa itseään Facebook-sivullaan näin: “Rumaa ja yksinkertaista musiikkia rumilta ja yksinkertaisilta pojilta rumille ja yksinkertaisille ihmisille”. Niinpä niin. Rumaa sikäli, että ramopunk on edelleen varsin kursailematonta ja yksinkertaista sikäli, ettei se myöskään ole mitään rakettitiedettä. One-two-three-four!

Se ainoa lainakappale on YTL mun älläni vei, joka onkin itse asiassa coveri Ramonesien muinaisesta KKK Took My Baby Away-hitistä. Kyseistä kappaletta on kuultu lainattavan moneen kertaan, ja onhan The Tarjaskin tehnyt oman tulkintansa siitä nimellä Karpon Hannu mun tyttöni vei. YTL taisi viedä minultakin yhden ällän, kerpele! Aihe ei tosin taida olla tätä kirjoittaessa wihanneksille enää kovinkaan ajankohtainen, elämä kun on tallannut jo eteenpäin ja yo-hässäkkä alkaa olemaan jo mennyttä elämää. Mutta itse kappalehan on ihan ok, vaikkakin taitaa olla demon heikoin veto. Biisistä on vain yksinkertaisesti mennyt maku.

Soitanta on raikasta, mutta aika kämäsen olosta. Tämä johtuu enimmäkseen soundipuolesta, joka on siis aika ohut. Totta puhuen en kuule bassoa, vaikka millä kuulokkeilla yrittäisin levyä kuunnella. Alan oikeastaan kyseenalaistamaan koko instrumentin olemassaolon. Kyllähän tämä on tältäkin kantilta tarkasteltuna varsin rumaa. Hyvä niin, mutta ensi kerralla olisi mukava kuulla se bassokin. Mutta toisaaltahan tämä onkin demo, joten rima ei nyt niin korkealla ole muutenkaan. Nostetaanpa sitä sitten seuraavaa julkaisua varten. Porin Montun yllärikeikalla vedetty laulu ei myöskään ollut tällä demolla, mikä on tietty harmillista. Odotukset siis kasvavat.

Ulos mun teeveestä ladattavissa täältä kansineen päivineen!

Kenelle: Ramopunkkareille.
Miksi: Me Wokkivihannekset maistuvat poikkeuksellisen tuoreilta ja rapeilta.
Kohokohdat: Ulos mun teeveestä, Mä pelaan tetristä
*Pata ja kattila!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 vastausta artikkeliin ”Me Wokkivihannekset – Ulos mun teeveestä

Vastaa