Kohu-63 & Juggling Jugulars. 5.8.2011 @ Monttu, Pori

Tuhlaajapojan paluu, osa 63. En ole taaskaan viettänyt aikaani erityisen paljon Porissa, varsinkaan viikonloppuisin kun on ollut kaikenmaailman suviseuroja ja kinkereitä joita koluta. Siinä on jäänyt Porin keikkatarjonta vähäiselle huomiolle. Porispereen oli kuitenkin hyvä osallistua puoliksi paikallisena, jolloin sen yhteydessä oli myös mahdollisuus käydä Montussa ensimmäistä kertaa koko kesänä. Edellisen kerran taisin käydä siellä keikkaa katsomassa (tai mitään muutakaan tekemässä) kun Lama oli vieraisilla. Sen siitä saa, kun on kesän muilla laitumilla. Saatananpalvonta Rytmihäiriön keikalla ja koko päivän kestänyt Porispereily alkoivat kyllä jo tuntua, joten olin kahden vaiheilla otanko kameraa ollenkaan laukusta ja kirjoitanko Montun bändeistä riviäkään. Kuten näkyy, päätin kuvata ja kirjoittaa.

Juggling Jugulars soitti kyllä sellaisen keikan, että toukokuussa Rakennuskulttuuritalo Toivon pihalla heitetty ulkoilmakeikka jäi tälle kakkoseksi. Osasyyllinen löytyi paremmista soundeista, mutta omalta osaltani selvästi helpotti tuoreen levynkin kuuleminen siinä välissä. Toukokuussa 80 Million Barrels ei ollut vielä pihalla, mutta se on soinut aika taajaan vaikkei mielestäni ihan olekaan väkevän Salute No Onen (2008) veroinen. Siitä juttua sitten myöhemmin tällä samalla kanavalla, mutta katsotaan ja kuulostellaan sitä levyä nyt vielä tovi.

Kohu-63:een pätee oikeastaan sama kuin jonglööreihin; Kohutkin soittivat parhaan keikkansa mitä olen päässyt todistamaan. Olen tosin nähnyt kohut vain Puntalassa (2009 ja 2011), mutta kumpikaan ei tipahtanut ihan odotetulla tavalla. Kolme vuotta sitten Helsingin Puistolassa saattoi tipahtaakin, mutten nyt satu muistamaan siitä keikasta mitään. Tosin Kohut eivät kuulemani mukaan olleet keikkaan itse täysin tyytyväisiä, mutta kyllä ainakin rytmisektio vaikutti erityisen vihaiselta, tuoden musiikkiin sen kaipaamaa intensiteettiä. Lätän lähdettyä lavalta kärisemään yleisön keskelle olin vain hetken päässä täydellisestä kuvasta. Mies tuijotti minua suoraan silmiin, otin kameran sivusta, mies näytti linssille keskisormea, en ottanut kuvaa. Yritä siinä ottaa 50 sentin päässä olevasta miehestä lähikuvaa 50 millin polttovälin linssillä. No, näitä sattuu. Sen tosin voin sanoa, että jos ennen keikkoja tunsin itseni väsyneeksi niin nopeastipa sitten sammahdin päästyäni sänkyyn asti.

Ei-mielestäni-kovin-hääppösiä räiskäyksiä täällä.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa