Remissions, Hävitys & Ward. 28.10.2011 @ Baarikaappi, Pori

Viikon 44 puolivälissä alkoi näyttää vahvasti siltä, että olisin sairastumassa. Flunssahan sieltä sitten tuli, ja viikonlopun suunnitelmat alkoivat näyttää hetken aikaa uhatuilta. Onneksi tauti tajusi väistyä ennen perjantaita, jolloin Baarikaapissa pidettiin ensimmäiset Thrashwaxit sitten kesän 2009, esiintyjinä Remissions, Ward ja Hävitys. En ollut myöskään käynyt Baarikaapissa sitten viime kevään, kun siellä oli Part Time Killer esiintymässä. Harmillista sinänsä, sillä pidän Baarikaapista kovasti keikkapaikkana, mutta silloin harvoin kun siellä mitään mielenkiintoista on, olen yleensä estynyt. Nyt en sentään ollut, vaikka kehoni aikoikin heittää kapuloita rattaisiin.

Remissions oli se bändi, jota nyt odotin kaikkein eniten. Se seiskatuumainen (jolta ei soitettu kovinkaan montaa biisiä, hyvä jos yhtään?) yllätti positiivisesti ja keikka Vastavirrallakin oli erityisen tiukka. Tämänkin keikan perusteella odotukset tulevia studioäänitteitä kohtaan ovat todella korkealla, joita on odoteltukin jo tuon kesäkuisen Vastavirrankin keikan aikoina. Harmittelin oikeastaan vain sitä, että bändi soitti jo ensimmäisenä, kun olin mieltänyt sen jo ns. pääesiintyjätason bändiksi. Remissionsilta on sentään tullut tähän mennessä jo seiskatuumainen, Wardilta ja Hävitykseltä vain splitti, eh.

Toisena oli vuorossa Hävitys, tuo Wardin kiva splittikaveri. Tämä oli ensimmäinen kerta kun koko bändin näin ylipäätään missään, mutta eipä se ole kaiketi kauheasti vielä ehtinyt keikkaillakaan. Hävitys ei ole välttämättä maailman paras grindibändi, mutta kuitenkin nautittava, kun tuolla Wardin kanssa splitilläkin oli meininki kohdallaan. Keikka oli tietysti intensiivinen ja lyhyt, soittivat kuulemma suurin piirtein koko tuotantonsa läpi. Kamalan aggressiivisesti nämä jyväskyläläiset ottivat keikkapaikan haltuun.

Lopuksi soitti Ward, tuo Hävityksen mukava splittikaveri. Pitkin iltaa olin suunnilleen koko baarille ehtinyt kailottaa, että tämä olisi ensimmäinen kerta kun näkisin Wardin, mutta kävikin ilmi että paskaa jauhoin niin että korvat heiluivat. Bändin rumpalin kanssa jutusteltuani kävikin ilmi, että olin nähnyt Wardin kerran aiemmin, vieläpä täysin samassa paikassa. Yhtye soitti tosin tuolloin järkätyissä Thrashwaxeissa kesällä 2009 kaiketi ensimmäisen keikkansa eikä bändiltä ollut mitään pihallakaan, joten Ward ät Thrashwax heinäkuussa 2009 pääsi unohtumaan. Enpä kyllä muista kyseisestä keikasta paljoakaan, mutta ainakin Ward soitti muita bändejä hitaampaa matskua. Niin se teki pääasiassa nytkin, mutta pari kertaa komppi äityi jopa piiskaavaksi, mikä pääsi yllättämään ainakin minut.

Ilta oli oikein mukava, mutta ei siltikään mikään sellainen jota tulisin muistelemaan kauhoisin mielin vielä kiikkustuolissa (olettaen että elän niin pitkälle). Mikään bändi ei varsinaisesti ylittänyt itseään, ei edes Remissions. Soitto oli kaikilla kunnossa, mutta ehkäpä raju yleisökato vaikutti. Kovin kauheasti porukkaa ei Baarikaapissa nimittäin ollut, ja varmaan puolet sisään maksaneistakin olivat sitä Baarikaapin kanta-asiakaskuntaa, joka tulee Baarikaappiin riippumatta siitä, esiintyykö siellä bändejä vai ei.

Näe Lord(i) Temsu ja muita ihania olentoja täällä!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa