Moogetmoogs – Kadonnut levy

Moog Konttinen! Hyvää syntymäpäivää sinulle, joka olit Suomen ensimmäisiä rokkijumalia! Konttisen tärkein bändi oli Virtanen, jossa oli mukana myös Veltto Virtanen, mutta Konttinen jatkoi myös rokkilaulajana ja –sanoittajana toimimista Kontravirtanen- ja Kontra-kokoonpanoissa, mutta Kontran hajoamisen jälkeen Konttisen suurin bändi oli vuonna 1985 perustettu ja vuonna 1993 toimintansa lopettanut Moogetmoogs. Tämä teksti on arvio Moogetmoogsin ainoaksi jääneestä albumista (singlejä ei nyt lasketa!), Kadonnut levy-nimisestä levystä vuodelta 1992.

Moogetmoogs on sikäli tyypillinen Konttinen-levy, että bändissä suurimman huomion vetää itseensä Moog Konttinen, tämän edelleen uniikki laulutyyli ja varsinkin nokkelat lyriikat. Konttinenhan on tullut tunnetuksi nimenomaan sanoittajana, ja sen vuoksi myös Moogetmoogsin ohjelmisto oli lainamateriaalia. Konttinen toki runoili sanat uusiksi, ja Kadonneen levyn hohto perustuu nimenomaan sen lyyriseen antiin. Konttinen viljelee kaksimielisyyksiä jokaiselle lahkeelle, vielä niin ettei niitä edes huomaa.

Kadonnut levy on hieman kokoelmamainen, johtuen siitä että monet sen kappaleista ovat eri säveltäjien käsialaa. Albumin suurin ongelma onkin se, että sen kappalemateriaali on hajanaista. Osa biiseistä toimii kuin junan vessa, mutta osa kappaleiden alkuperäisesityksistäkin on miellyttänyt enemmän Konttisen korvaa kuin omaani. Mutta kaikkia levyn kappaleita ei tosiaan tunnista, mutten sitten tiedä tunnistaako näitä muut kuin Konttisen ikäluokkaa olevat ukot. Tunnistin Kolmen minuutin munan Bachman-Turner Overdriven You Ain’t Seen Nothing Yetiksi, ja se oli ainoa tunnistamani kappale. Tämä on kuin Eläkeläisiä kuuntelisi, mutta rockina ja ilman eläkeläisteemaa.

Moogetmoogsin ura oli valitettavasti jokseenkin ailahtelevainen, ja siitähän kertoo jo sekin fakta että levyn kappaleita on äänitetty paitsi vuonna 1991, niin myös jo vuonna 1988. Mutta vaikka Kadonnut levy onkin hieman keskinkertainen ja sitä kautta oikeasti kadonnut levy, on Moog Konttinen silti erittäin kova jätkä! Joku s**tanan Olli Lindholm kyllä saa pystejä ja ruukkuja, mutta Konttisen suosio on jäänyt kulttisuosioksi. Se jos mikä on vääryys!

Kenelle: Maailman suurimmille rakastajille.
Miksi: Voitko muka sanoa Moog Konttisen charmille “ei”?
Kohokohdat: Vesa ja Taimi, Perjantai kallossa, Kolmen minuutin muna


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa