Keuhkot & Black Aura. 16.12.2011 @ Galleria 3H+K, Pori

Perjantai-iltani oli jälleen kerran tavanomaista dokailu/sekoilureissua vaihtoehtoisempi.* Itseltäni uhkasi mennä tämä spektaakkeli lähestulkoon kokonaan ohi, kun en tajunnut Porin juhlaviikkoihin kuuluvan tämmöistä. Mainostus oli ehkä jäänyt puolitiehen tai sitten itse en vain tajunnut koko juttua, vaikka pyöräilen Galleria 3H+K:n ohi päivittäin. Galleria 3H+K:n tiloissa oli roskista ja paskaisesta lumesta tehty lumiukko sekä performanssitaidetta vintillä. Kuulemani mukaan siellä poltettiin ainakin pikkuhousuja ja valuuttaa, mutta elän tässä asiassa täysin kuulopuheiden varassa. En oikeastaan nähnyt tämän illan aikana muuta kuin Keuhkot ja Black Auran.

Mielenkiinnottomalla nimellä siunattu, helsinkiläinen Black Aura aloitti ns. Art Rock-osuuden soittamalla punk rockia. Turbonegro tuli erittäin vahvasti mieleen sekä laulajan yleisestä olemuksesta (vaikkakin mies oli Hank Von Helveteä hillitympi) että musiikista. Keikka alkoi jähmeästi ja tahmaisesti, hieman erikoisesti valitulla Juice Leskinen-coverilla, eikä se tarjonnut itselleni juurikaan kicksejä. Tosin mokomat pelimannit tarvitsivat ilmeisesti enemmän kierroksia saadakseen shownsa kunnolla käyntiin, ja meno olikin varsinkin loppua kohden erittäin reipasta. Black Aura oli keikan puolivälin jälkeen jo liekeissä, samaten yleisö. Mitään taiteellistahan tässä performanssissa ei kyllä ollut, mitä olin oikeastaan hieman odottanutkin pelkästään sen perusteella, että yhtye soitti Galleria 3H+K:n tiloissa.

Keuhkot sitten toi taiteellisuutta pakkaan sitäkin enemmän. Keuhkot oli Keuhkot, mitä nyt Kake oli opetellut performanssiinsa pari uuttakin temppua ja uusinut räjähtäneen puhujapönttönsä. Setti oli prikulleen sama kuin kaksi aiemminkin näkemääni, ja pelkästään niiden näkemisellä osasin jo joitakin sanoja ulkoakin. Joillekin Kake Puhuun sekotaiteellisuus taisi kyllä olla liikaa, ja lopulta siinä kävikin niin kuin pelkäsin; Keuhkot tuntui kiinnostavan ihmisiä Black Auraa vähemmän. Porukkaa jopa lähti keikan aikana pois, ja joku tyttö melkein ihan Kaken edessä iski jopa suurikokoiset kuulokkeetkin päähänsä. Toivon, että niiden oli tarkoitus vain korvata korvatulpat. Mutta ei ole millään tavalla perusteltua edes odottaa yleisön olevan Keuhkojen menossa samalla tavalla mukana kuin Black Auran rokkaamisessa. Keuhkot ei ole missään tapauksessa mikään helppo tapaus, ja itseltänikin Keuhkojen uusin materiaali vaatii vielä jatkotutkimuksia. Tänä iltana Keuhkojen tuore Laskeutumisalusastia –albumi lähtikin matkaani ja heti seuraavana aamupäivänä soittimeen.

Kake Puhuu ja muita elämän suuria ihmeitä täällä!

*En tätä kirjoittaessa edes muista, koska minulla olisi puhtaasti ördäämiselle omistettu viikonloppu olisi edellisen kerran edes ollut.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa