Kohu-63 – Maailmanlopun Blues

Kohu-63 on viime aikoina laiskistunut, jos pelkästään levytystahtia tuijotetaan. Eihän siitä nyt niin pitkä aika ole, kun Joose Keskitalo-splitti ilmestyi? Eikun… olihan siitä Maailmanlopun Bluesin ilmestyessä melkein kolme vuotta. No, ainakin keikkoja on riittänyt, ja olen itsekin nähnyt Kohut mölymässä aika montakin kertaa tuona aikana. Levytystahti ei ole kuitenkaan ihan samalla tasolla kuin vaikka 80-luvun alun kiihkeinä vuosina, mutta silläpä ei ole juurikaan merkitystä. Kohu-63 on yhä hengissä, saarnaamassa Maailmanlopun Bluesia.

Paljon on virrannut vettä Tammerkosken läpi, mutta Kohu-63 pysyy silti Kohu-63:na. Nuoret ja vihaiset räkänokat ovat tätä nykyä vanhoja ja entistä vihaisempia räkänokkia, mitä nyt Maailmanlopun Bluesin levyttämisen jälkeen yhtyeen keski-ikä on laskenut dramaattisesti rumpalinvaihdoksen myötä. Mutta itse musiikkiin palaten (tai oikeammin vasta ensimmäistä kertaa sen kimppuun mennäkseni) totean Kohujen olevan tempoltaan hitaampi yhtye kuin nuoruudessaan, mutta raskaampi ja tanakampi. Tietyllä tavalla jopa melodisempi, mutta Joose Keskitalo-splitin Leino/Loiri-tulkinnoista on otettu kylläkin takapakkia ja palattu enemmänkin sinne Akupunktio- ja Red With Anger –splittien linjoille. Linja kuitenkin pitää ja Kohu-63 potkaisee rahasalkkumiestä suoraan naamariin Lätän, tuon vähemmän iloisen Joulupukin johdolla.

Ei Maailmanlopun Blues ole missään nimessä parasta ja mahtavinta, mitä Kohut ovat pitkän uransa aikana aikaansaaneet, mutta ei sen tarvitse kuitenkaan lainkaan hävetä yhtyeen aiempien levytysten rinnalla. Siellä se seisoo ylväänä hienossa seurassa, oman paikkansa kumminkin tiedostaen. Eli jos aiemmat (2000-luvun) Kohu-levyt nappaavat, ei ole mitään syytä minkä takia tämä ei nappaisi.

Kohokohdat: Maailmanlopun Blues, Nyt saa riittää


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa