Circle – Maxim

Full Contact Recordsin loppukesällä 2011 julkaiseman Circlen Maxim –levyn kannessa on todennäköisesti tämän jutun julkaisuhetkestä vuoden sisällä otettu valokuva Antinkadun ja Liisankadun risteys. Paikalla sijaitsi Club 19, joka oli kuulemma porilaisen livemusiikin kehto. Itselläni ei ole kyseisestä paikasta juurikaan kokemuksia, sillä se oli lopettanut toimintansa jo minun muuttaessani Poriin. Rakennus oli tosin vielä pystyssä kesällä 2009, kun muutin kirjani Kanta-Hämeestä Satakuntaan. Tällä hetkellä paikalla sijaitsee rakennustyömaa. Vieläkin edustamassa kehitystä, jonka vuoksi Porin kaupunginisille voisi puolestani haistattaa kunnolla kukkaset.

Tämä paikallishistorian oppitunti oli paikallaan sikäli, että pystyn sekä itse kuvailemaan itselleni mistä olenkaan jäänyt paitsi että linkittämään sen Maximiin. Maxim on tosiaan livelevy, joka on äänitetty Club 19:ssa huhtikuussa 2005. Yleisöä ei paljoa kuulemma ollut ja Circlekin oli vain lämppärinä ruotsalaiselle Träd, Gräs och Stenarille. Circlen keikka kaapattiin silti talteen myöhemmin julkaistavaksi. Tässä mielessä Maxim ei ole mitenkään erikoinen Circle-live, sillä näillä metodeilla äänitettyjä livelevyjä on yhtyeen nimissä julkaistu jo muutama.

Maxim jakautuu kaikkien muidenkin yksittäisten vinyylien tapoin kahdelle puolella. A-puolella on kappale Satatuhatta ja B-poskella taas biisi Se jonka nimeä ei mainita. Molemmilla on kestoa koko puoliskon täyttämiseen. Sisällöltään Maxim on epämääräistä ja kokeilevaa jamittelua ja jumittelua. Rättö huutaa, Lehtisalo huhuilee, Westerlund näppäilee vienosti kuusikielistä, Tuomi tuo perkussiot ja Laurila vääntää hiki hatussa erikoisia efektejä. Kuten kuvauksestakin voi jo päätellä, on Maximille tallentunut niitä Circlen omituisempia ja himmailevampia keikkoja. Se jonka nimeä ei mainita –biisissä on tosin Puutiikeriä, joten ei keikka ainakaan täysin improvisoitu ollut.

Maxim on melko tyypillinen Circle-live sikäli, että se dokumentoi aika tarkkaankin sitä miltä Circle saattaa livenä kuulostaa. Maxim on ihan mukava ja perushyvä Circle-live, muttei oikeastaan mitään sen ihmeellisempää. Tosin eipä Maxim ole nimestään huolimatta pituudellakaan pilattu. Ehkäpä Maxim antaa enemmän kicksejä niille, jotka olivat paikalla tuona huhtikuisena iltana.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Yksi vastaus artikkeliin ”Circle – Maxim

Vastaa