Sink, Ward & Anapthergal. 7.3.2012 @ Saikku, Pori

Keskelle viikkoa sijoittunut Validi Sekmentti klubin XIX-osa oli paria aiempaa klubia reilusti äärimmäisempi. Freejazz –kilkkeestä liikuttiin kohti henkisesti häiriintyneempiä ja raskaampia sfäärejä Sinkin, Wardin ja Anapthergalin voimin. Todella kova kattaus. Mitäkö odotin? Kerron, myös sen miten esiintyjät vastasivat odotuksiini, kuten kunnon keikka”raportissa” pitäisikin.

Anapthergal. En odottanut mitään, kun en osannut. Anapthergalista minulla ei ollut mitään käsitystä entuudestaan, eikä oikeastaan tämäkään keikka ollut sellainen että jatkotutkimuksille olisi ollut tarvetta. Hieman tuli hulluudessa toiselle tasolle päässyt, lopullisesti puhelakkoon ryhtynyt Keuhkot mieleen. Peruukissa roikkunut juippi kommunikoi (?) ambientin ja industrialin voimin, pitäen äänimaailmansa melko yksinkertaisena mutta kuitenkin samanaikaisesti riittävän syvällisenä. En kuitenkaan saanut kauheasti Anapthergalista kicksejä revittyä. Melko primitiivistä se kuitenkin oli, ja ehkä kahvilamainen Saikku tuntui oudolta näyttämöltä moiselle.

Ward. Odotin hyvää keikkaa, kun yhtye on nähtykin jo muutaman kerran. Melko tuttuna ja turvallisena bändinä Ward ei tarjonnut varsinaisia ahaa-elämyksiä, mutta kyllähän ukkojen heilumista mielellään katselin. Tukevaa ja tämän illan esiintyjälistasta myös kaikkein yksinkertaista musiikkia soittanut Ward on näemmä vasta nyttemmin saanut itsensä jaloilleen, vuosien hakemisen ja hapuilun jälkeen. Uutta studiomateriaalia odotellessa…

Sink. Odotin paljon. Ja sain sylin täydeltä tarinoita ahdistuksen, väkivallan ja paranoian punaisesta maailmasta, suoraan pahan mielen syövereistä. Näin voisin ainakin kuvitella, että Sinkille vihkiytymätön ihminen kuvailisi kuusimiehisen Sinkin musiikkia, mikäli suostuisi yhtyeen armotonta murjomista edes musiikiksi kutsumaan. Mutta ne jotka ovat antautuneet Sinkin vietäväksi, tuskin olivat lainkaan pahoillaan siitä että olivat Saikulle saapuneet. Todella hieno keikka, joka jäi kylläkin harmillisen lyhyeksi. Tosin parempi näin päin, kuin että Sink olisi soittanut vaikka puolet pitemmän keikan ja alkanut siten väsyttämään kaikkia.

Parit kuvat. Parit vain. Ihan oikeasti.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa