Armless Children – S/T

Joskus kirjoittelin turkulaisesta Armless Childrenistä ja olin vielä positiivisesti haltioitunut nähdessäni yhtyeen lavallakin, vaikka kieltämättä kyseinen performanssi vaikutti hieman hillityltä bändin sangen väkivaltainen musiikki huomioiden. Mutta kun Puntalassa huomasin levyä olevan tarjolla, poistun valtuutetulta jälleenmyyjältä oitis yhden kappaleen laukkuuni. Ihan heti en päässyt kyllä levyä kotioloissa soitattamaan, ja jossain välissä onnistuin hukkaamaankin levyn jonnekin.

Armless Childrenin levy on seitsentuumainen, 45 kierroksen minuuttinopeudella kieppuva kiekko, jonka on julkaissut Raakanaama Records. Kiekko on nimetty “5 Track EP”:ksi. Se kertoo kaiken olennaisen – esimerkiksi sen että levyllä on viisi biisiä – eikä ilmeisesti halua nostaa mitään biisiä yksittäisenä teoksena muiden yli. Kansissa on sitä kuvastoa, jota hc-bändit suosivat jo pimeällä 80-luvulla, ja jo pelkästään näiden visuaalisten ärsykkeiden varassa levylle asettaa tiettyjä odotuksia, jotka täyttyvät vain osittain.

Kolmijäseninen Armless Children soittaa siis silkkaa d-beat –terroria, joka on paljon velkaa alan legendoille muttei ole siltikään lähtenyt apinoimaan jokaista riffiä suurilta pioneereilta, mutta toisaalta suuria kokeilujakaan ei kannata Armless Childreniltä odottaa. Soundipuoli on melko raakaa sahaamista, joka risteilee jossain Dischargen ääriväkivaltaisen murjomisen ja Disclosen surinahelvetin välissä. Toisaalta olisin toivonut raaempaakin menoa, vaikka nykyiselläänkin Armless Children on melkoista lo-fia. Lyriikoista saa kyllä selvää, vaikka nimimerkki A kiljuukin ne kurkku suorana. Ja toisaalta on ihan hyvä ratkaisu, että väkivaltaisuus on sälytetty biisien ja soittajien niskoille eikä pelkästään suhinasoundeilla yritetä tehdä levystä raakaa. Näin paljon väkivaltaa ja irronneita raajoja mahtuu pieneen muovinpalaseen, mutta livetilanteiden äärimmäisyys ja vaarallisuus ei välity kotioloissa levyä kuunnellessa samalla tavalla kuin mitä etukäteen odotti. Kaipa sen energian taltioiminen on yhtä haasteellista kuin erottuminen d-beat –massasta, mutten voi sanoa olevani levyyn missään suhteessa pettynytkään. Turun kovimpana d-beat –jyränä pysyy edelleen Kylmä Sota, joka on saanut levyilleen kaapattua myös livetilanteiden arvaamattomuuden. Armless Childrenin tulisi mielestäni pyrkiä samaan.

Ja niin, “Armless Children” tarkoittaa sitten ihan oikeasti kädettömiä lapsia. Voitte itse arvailla, miten lapsoset ovat kätösensä menettäneet.

Kohokohdat: Armless Children, Towards Peace Through Violence


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa