Polite Force – S/T

Polite Forceen törmäsin ensimmäisen kerran sen ollessa keikkailemassa Porin Montussa Sur-rurin ja Merriesin kanssa. Tällöin yhtyeeltä oli tullut ulos vain seiskatuumainen, mutta muutaman kuukauden päästä Polite Force olikin julkaissut jo pitkäsoitollisen. Kun seiskasta kirjoittelin, uhosin hankkivani myös pitkäsoiton ja niin myös teinkin, mutta pitänyt hillitöntä kiirettä.

Pääasiassa parissa päivässä äänitettyyn Polite Forceen on jäänyt punkin rosoisuus, vaikka punkiksi Polite Forcea ei voi oikeastaan sanoakaan. Ei tätä ehkä kannata sanoa kuin vain alternativeksi. Sekin tosin on sateenvarjotermi, eikä sinällään kuvaa Polite Forcea paljoakaan. Polite Force tosin pyörii juurikin niissä maisemissa, joita en ole itse koskaan kokenut omikseni. Näissä maisemissa ollaan sekä lähellä että nihilistisiä, vaikka mihinkään ristiriitaisuuksien turbulenssiin ja koukeroisuuden vuoristoratoihin ei tällä levyllä menolippuja ostella. Hyvä niin, että Polite Force on säilyttänyt jonkinlaisen tolkun melko suoraviivaisessa, homeiselta grungelta maistuvassa mölyämisessään.

Polite Force on käväissyt soittimessani tasaisin väliajoin. Silloin tällöin se on tehnyt kutsuvia eleitä ja elkeitä, muttei ole vielä kertaakaan iskenyt kokonaisuutena päin naamaa. Tosin joka kerralla levystä huomaa sellaisia piirteitä, mistä hädintuskin oli edes edellisellä kuuntelukerralla tietoinen. Levy siis kasvaa joka kuuntelukerralla, ja kokonaisuudessaan LP on seiskatuumaista kovempi luu. Polite Force on hionut ilmaisuaan parempaan kuntoon ja tehnyt enemmän tarttuvia biisejä. Vastavuoroisesti jotkin LP:n biisit jäävät vähemmälle huomiolle kuin toiset, vaikka niitä kuinka kieputtaisi. Polite Force on kyllä maanmainio debyytti, muttei ehkä täydellisen vahva esitys. Se jää kieppumaan itsensätoistavuuden pyörteeseen, vaikka tekeekin joitakin tarvittavia irtiottoja. Eiköhän tätä silti voisi suositella, kun Polite Force tekee pääasiassa hyvää musiikkia?

Tälläkin levyllä julkaisijana oli Last Choice Records, mutta myös Joteskii Groteskii.

Kohokohdat: Bing-o was his Name-o, Plastic, Out of Nowhere, Quagmire


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa