Abbot – Into the Light / Beyond the High Rise

Yhtyeen kokoonpanossa on porilaisia. Mainittakoon se nyt heti ensimmäisenä doom metal-ryhmä Abbotista, joka on vastikään julkaissut ensimmäisen seiskatuumaisensa. Yhden nähdyn keikan perusteella kiekko piti luonnollisesti sosialisoida omaan kokoelmaan.

Heti ensimmäisenä kun Abbotin hyvällä tavalla ummehtunutta ja homeista doomia kuuntelee, nousevat mielleyhtymät Black Sabbathiin heti ilmeisinä esille. Kyllä Abbot kuulostaa enemmän Sabbathilta kuin monet sen nimeen vannovat doom metal-bändit. Sitä paitsi Abbotin kokoonpanokin on melko samanlainen; yksi näppärä kitaristi, asiansa hyvin ja kuuluvasti hoitava rytmiryhmä sekä nasaaliäänellä massasta erottuva vokalisti. Ei Abbot siltikään mitään liian suoraan Sabbath-apinointia ole.

Black Sabbathia on ainakin kuunneltu melko rankasti, mutta bluesia on sovellettu Abbotiin soittoon keskiverto-Sabbath-kloonia enemmän. Tällä hetkellä Suomessa ei taida ollakaan muita näin ronskisti bluesahtavia doom metal-partioita ollakaan Abbotin lisäksi, tai sellaisia ei ole ainakaan itselleni tullut vielä vastaan. Blues kuuluu paitsi siihen suuntaan kallellaan olevina, maalailevina ja tunnelmaa luovina kitarariffeinä, niin myös JP Jakosen omintakeisena lauluna ja huuliharpun soittamisena.

Pari pientä mokaa toki löytyy, vaikka musiikillisesti Abbot viljeleekin maata jo erittäin hyvälle pohjalle, perinteitä samalla kunnioittaen. Materiaalia nyt on aivan liian vähän, sillä tätä olisi kernaasti kuunnellut vaikka kaksitoistatuumaisen edestä. Miinusta tosin pitää antaa halvoista ja materiaaliltaan hieman olemattomista kansista. Ei sanoitusliitettä tai edes sisäpussia mukana, ja kotelokin erittäin herkkä ottamaan itseensä, vaikka pidänkin levyjäni hyvin. Mutta sehän ei tietenkään Abbotin musiikilliseen puoleen juuri vaikuta.

Seiskan biisit ovat myös yhtyeen Myspace-sivuilla, mutta tokihan tätä on mukavampaa kuunnella vinyyliltä, eiksje? Sitä paitsi on kummallista, että kukaan enää edes käyttää Myspacea.

Kohokohdat (eli se parempi biisi): Beyond the High Rise


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa