Kodiak – S/T

Karhuveljeni Kodiak julkaisi albumin vuonna 2009. Nimettömän. Sen lisäksi Saksan Gelsenkirchenissä (eli Tom Angelripperin kotikylässä!) majaansa virallisesti pitänyt Kodiak julkaisi toisenkin albumin, joitakin splittejä, EP:n ja esiintyipä vielä parilla kokoelmalevyllä.

Minulle voi olla helppoa myydä levyä, koska Kodiak lähti kotiini vain sen myyneen tahon suosituksesta, että kyseisellä levyllä pörisisi hyvä pörinä. Yhteinen matkani Kodiakin kanssa alkoi tuolloin, ja jatkuu edelleen.

Mainittakoon tässä välissä, että Kodiak on myös yhdysvaltalainen kaupunki, joka sijaitsee Alaskan rannikolla sijaitsevalla saarella. Ihan kuin Alaska ei itsessään olisi jo syrjässä, niin Kodiak se syrjässä vasta onkin. Nämä bändi-Kodiakin kappaleet voisivat aivan hyvin kuvastaa tuota jäälauttojen keskellä olevan saaren elämää; kylmää, raskasta ja pitkäveteistä. Sillä erotuksella, että Kodiak ei ole albumina kovinkaan pitkäveteinen vaikka sillä ei suuria käänteitä tapahdukaan.

Kodiak on albumi, jolla ei suuria käänteitä tapahdu. Kolmikko murjoo kylmäkiskoisesti raskasta ja hidasta musiikkiaan, jota voidaan kutsua sekä drone doomiksi että atmosfääriseksi sludgeksi. Kodiak ei ole tiukasti lokeroituna kumpaakaan noista genreistä, mutta samalla se on kuitenkin niistä kumpaakin. Kodiak pyörii sen verta tasaisesti, ettei siitä voida millään nostella mitään tiettyjä, yksittäisiä hetkiä muiden yläpuolelle. Albumi on hyvin tasainen, ja se pitääkin kuunnella kertaheitolla alusta loppuun. Kun sen kanssa viettää yksinään iltaa, huomaa sen olevan varsin hypnoottinen matkakaveri, mutta myös rauhoittavana taustamusiikkina toimiva. Kuuntelukokemuksena Kodiak on myös sen verta tyhjentävä, ettei sen jälkeen voi illalla enää laittaa mitään muuta soimaan.

Kodiak on julkaistu vain ja ainoastaan vinyylillä. Vinyylin puolet ovat A ja B, eli Beginning ja End. Kummallakin puolella on vain yhdet biisit, joten tuosta voidaan päätellä jo biisien nimetkin. Veikkaan että Kodiak olisi aivan hyvin voinut pusertaa koko albuminsa jopa yhdelle kappaleelle, ellei vinyyli rajoittaisi touhua kummasti.

Kohokohdat: Tämän levyn kohdalla sellaisia ei voida nostaa esille.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa