Wasted – Outsider By Choice

Vanhan sotaratsun Wastedin paluuta odoteltiin tässäkin taloudessa suurella mielenkiinnolla. Rönkön veljesten lempilapsi ja suomalaisen punk-maailman suosikin Wastedin edelliset vuodet ovat osoittaneet lähinnä satunnaisia merkkejä uudelleenaktivoitumisesta, mutta viimeistään kesällä 2010 Wastedin paluu näytti olevan lähempänä kuin koskaan. Pari kuukautta sen jälkeen ilmestyikin single, Modern World is Dead. Siitä kun kului vielä vuosi, olikin pöydällä jo aivan uusi studioalbumi Outsider by Choice (2011).

Kun Modern World is Dead ilmestyi, moni vanha fani oli kauhuissaan siitä kuuluvasta I Walk the Line-leimasta. Ei se viba minua kyllä noin IWTL-fanina haitannut, mutta ehkäpä kyseinen single olisi kaivannut hieman arpia naamalleen. Outsider By Choicella tosin kerätään vahinkoa takaisin, ja täten väittäisin LP:llä olevan vähemmän IWTL:ää kuin Modern World is Dead. Itse asiassa Reason to Believe? on enemmänkin lähempänä Heroes Amongst Thievesiä kuin Modern World is Deadia. On muuten yleisesti ottaen muutenkin tolkuttoman hyvä biisi, joka ponkaisee itselläni kyllä kevyesti “TOP 10 Wasted-biisit” –listalle. Toisaalta sitten From the Gutter to the Gravessa kuuluu hyvin paljon I Walk the Linessa vietetyt vuodet, lähinnä kappaleen melodisen yleisilmeen vuoksi. Kokonaisuutenahan Outsider by Choice on hyvinkin monipuolinen levy, joka kuulostaa kuitenkin koko ajan Wastedilta, oli kyseessä yhtyeen alkuaikojen hengessä menevät primitiivisemmät rykäisyt tai hieman melodisemmat, Heroes Amongst Thieves –aikakauden kamalle kumartelevat kevyemmät biisit. Yhtye ei astele ulos omalta mukavuusalueeltaan, vaan tekee sitä mitä se haluaakin tehdä. Ja lopputulos kuulostaa hyvältä ja itsevarmalta, muttei itseriittoiselta.

Mainittakoon, että (LP-)levyn mukana tuli latauskoodi. Se olikin muuten ensimmäinen saamani latauskoodi, jonka jopa käytin. Vinyyli ei ole matkanteon kannalta se kaikkein paras mahdollinen formaatti…

Enkä ole ainoa Lammas, joka levystä diggailee.

Kohokohdat: Reason to Believe?, Career Suicide, Hunter Gatherer, Rat Traps


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa