Can Can Heads – Anti Force Soundtrack

Can Can Heads se pääsee kovin usein yllättämään. Sinänsä tieto yhtyeen tekemästä soundtrackista ei tullut yllätyksenä, kun se ilmestyi sadan kappaleen painoksena vuonna 2009.

Can Can Heads teki siis soundtrackin, mutta eikös yleensä soundtrackin tekemisen kannalta suotavaa olisi omistaa ne jollekin tietylle elokuvalle ja sen teemoille? No, Can Can Headseilla oli ainakin kohde-elokuva jo mielessä. Biisit on sävelletty Maikki Kantolan (se sama Maikki, joka käy kuvailemassa aina Puntalarockin keikkoja) lyhytfilmipätkään “Force and Counterforce”. Mihinkään viralliseen teatterilevitykseenhän kyseinen elokuva ei ole päätynyt, ja sitä lienee melko turha odottaa näkevänsä Yle Teemaltakaan. En tosin tiedä, mitä kautta sen voisi nähdä ja mitä se edes käsittelee.

Musiikkinsa puolesta Can Can Heads poukkoili taas melko vapaasti, mutta kuitenkin noise rockin laitumilla. Soundtrack on hyvin vahvasti (ja nopeasti) improvisoitu ja homma meni ns. räpylästä. Can Can Heads muodostui näissä sessioissa vain Jannesta ja Rainesta, ja kaksikko ei ilmeisesti stressannut biiseistä liikoja. Ainakin niitä tuli paljon, yhteensä 30. Tosin suurin osa biiseistä ovat eriasteisia soonisia purskauksia ja hyökkäyksiä. Ihme ja kumma, yksikään kiekon kappale ei kuulosta samalta kuin joku toinen soundtrackin veto. Ja soundtrackilla on kestoa alle 30 minuuttia, jolloin suurin osa kappaleista jääkin vain lyhyiksi purkauksiksi.

Koska en ole varsinaista elokuvaa päässyt näkemään, niin arvattavaksi jää miten näitä biisejä on kyseisen rainan puitteissa sovellettu. Ainakaan näin sekopäisestä kokonaisuudesta ei saa mitään käsitystä itse elokuvan kulusta ja draamankaaresta. Tosin kyseessä tuskin oli muutenkaan mikään Salatut Elämät –osaston ihqudaadraama tai Avara Luonto –tason dokumentaari. Tai K-Kaupan Väiskin valistusfilmi. No, jokaisen pitää tämä soundtrack itse kokea. En tunne olevani tarpeeksi kyvykäs kertoilemaan siitä tämän enempää, vaikka en oikeastaan kertonut siitä vielä paljoakaan. Menkää ja tietäkää, tylsää ei ainakaan tule. Tai turhaahan se nyt taitaa olla, kun tämäkin on jo loppuunmyyty…

Kohokohdat: Exciting Times of Vladimir, Chloride Beard, All Aboard the Pain Train, Vision of Euros, Feet in the Grave, Chinese Organ Thieves, Way Past Your Medication


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa