Feastem – World Delirium

Kuulin, että Feastem veti viime Tuska Open Airissa aika tulikivenkatkuisen keikan. Jätin itse sen ihanuuden välistä – syystä jota en tällä hetkellä enää edes muista – enkä tosiaan tajunnut yhtyeen olevan grindcoren asialla.

Kansista näkee, ettei Feastemin kakkosalbumi World Deliriumilla (2011) ole kyse kukkasista ja perhosista. Paitsi ehkä tuhon ja kuoleman symboleina. Hieman dischargemainen fontti taas ei tuonutkaan d-beatia pöytään, vaan Feastem on ja pysyy grindcorena. Grindin modernimpia laatunimiä kuten Nasumia ja Rotten Soundia on kaiketi melko ahkerasti kuunneltu, sillä Feastem kuulostaa välillä hämmentävän paljon mainituilta bändeiltä. Tai ainakin tässä on samaa Sunlight-soundin palvontaa mukana, jos nyt ei ihan suoranaista kopiointia. Ehkä sen vuoksi World Delirium ei kuulosta kovinkaan tuoreelta.

Tahti on kiivas ja riffit saavat lurkki-Vapaudenpatsaan sormen havittelemaan liipaisinta.  World Delirium on pääasiassa englanniksi vedetty, mutta suomeakin on käytetty laulukielenä parissa vedossa. Suomea ei ole käytetty kuin vain parissa biisissä, ja kyllä se ainakin niissä toimii sangen hyvin. Englanti on ehkä vähän tavanomainen laulukieli, joten en pistäisi pahakseni jos suomenkieli lisääntyisi grindissä noin ylipäätään. Harjaantumattomalle korvalle on toki yksi ja sama, millä kielellä vokalisti vetää kun ei siitä kuitenkaan mitään selvää saa.

World Delirium on vielä alle 30-minuuttisena sopivan lyhyt. Se ei ehdi laahata vielä tuossa ajassa, vaikka toki kaikki biisit eivät pelkkää grindcoren mässäilyjuhlaa olekaan. Ihmiskunta on melko jännä otus, mutta onneksi se tuottaa välillä tämmöistä pääasiassa laadukasta grindiäkin Pandaluolan pyörittäjän iloksi. World Delirium ei koko lyhyelläkään pituudellaan tosin ilopissoja lorauttele koko aikaa, mutta ei missään vaiheessa saa kyllä kyynelehtimäänkään. Onhan tämä nyt varmaan kolmanneksi tai neljänneksi paras grindibändi Suomessa tällä hetkellä. Tai parempi noita on paremmuusjärjestykseen listata.

Kohokohdat: Dead Eyes, Pohjalta kuuluu, God’s Perfect Creation


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa