Fleshpress – Acid Mouth Strangulation

Fleshpress on aina ollut varsin äärimmäinen yhtye, ja on sitä jatkossakin. Yhtyeen debyytti Svart Recordsin kanssa Acid Mouth Strangulation ilmestyi viime vuoden lopulla, jatkaen yhtyeen painostavaa linjaa.

Miten kuvailla Fleshpressiä ihmiselle, joka ei ole koskaan kuullutkaan bändistä? No, lahtelaisnelikon biisit ovat melko pitkiä, painostavia sludge-gospeleita täynnä ahdistusta, epätoivoa, paniikkia, tuskaa. Pahan mielen syövereiden koluamista ja sinne jumittumista. Niistä on tälläkin Fleshpressin albumilla nytkin kysymys. Ehkä Acid Mouth Strangulation on siinä mielessä tuttu ja turvallinen levy, että se käyttää niitä samoja jippoja mitä se on käyttänyt aiemminkin eikä turhaan lähde sekoittamaan pakkaansa uuden kokeilulla. Albumilla on kolme biisiä, mutta kestoa yhden älpeellisen verran.

Acid Mouth Strangulation on kuitenkin joitakin aiempia Fleshpress-äänitteitä helpommin lähestyttävä, vähemmän sadistinen ja lyhyempi. Se ei siltikään tarkoita, että levy olisi helposti lähestyttävä, pehmeä ja yksinkertainen. Tosin melkein mikä tahansa kuulostaa kevyemmältä umpipainostavan Pillarsin jälkeen, eikä ilmeisesti Fleshpresskään yrittänyt tehdä samaa järkälettä uudestaan, vaikka albumien välillä kuluikin aikaa sellaiset neljä vuotta. Mutta oliko tämä se albumi, jota olisi kannattanut odottaa nelisen vuotta? Enpä tiedä, sillä pääsin itse Fleshpressin kyytiin vasta pari vuotta sitten, kun Pillarsista oli kulunut jo tovi aikaa.

Kohokohdat: Glass Trails, Oblivion Persistent


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa