Armless Children / Maailmanloppu – Split

Joskus ne kaikkein kiinnostavimmatkin tapaukset lojuvat pöydälläni pitkän aikaa ennen kuin ehdin sanoa niistä mitään edes vähänkään järkevää. Näin kävi valitettavasti myös Armless Childrenin ja Maailmanlopun kimppanauhalle, joka oli jo lähtökohtaisesti suurin piirtein kovinta mitä suomalaisissa punk/hardcore-piireissä on hetkeen ollut.

Tällä nauhalla Armless Children on ehkä lähimpänä sitä livetilanteessa läsnä olevaa raivoa, tai oikeastaan se johtuu melun määrästä, joka puolestaan johtuu äänityksen demomaisuudesta. Kovinkaan pätevänä dokumenttina bändin nykytilasta tätä nauhoitusta nyt ei ainakaan voi pitää, sillä tämä on taltioitu jo vuonna 2009, ollen lähestulkoon vanhimpia äänityksiä mitä tällä bändillä ylipäätään on. Treenikämpällä hyvin aggressiivisesti taltioitu nauhoitus, ehkä primitiivinen mutta juuri sen vuoksi hyvä. Armless Childrenin puolen Nintendo-lopetus hämmentää.

Myös Maailmanlopun puolella on kohtuutiukka meininki. En ollut itse asiassa varmaan kuullutkaan koko bändistä ennen tätä nauhaa. Silloin en muuten edes tiennyt bändin Omaisuusvahinko-kytköksistä, ja minähän vanhana Omaisuusvahinko-diggarina olin toki innoissani. Maailmanlopun puoli on reilusti tuoreempaa perua, sillä bändin neljä biisiä on äänitetty “vasta” viime kesänä. Ja jälki on reilusti siistimpää, vaikka hifistely on silläkin jätetty välistä. Omaisuusvahinko kuuluu Maailmanlopunkin menosta, mutta muuten mennään ehkä lähemmäs d-beatia. Ihan tällä näytöllä Maailmanloppu ei ole kuitenkaan niin kova bändi kuin mitä Omaisuusvahinko oli, mutta potentiaalia näkyy olevan. Tosin mitään täysin tajunnanräjäyttäviä biisejä tällä puoliskolla ei ole, mutta eiköhän niitä ala tuleville Maailmanloppu-äänitteille siunaantumaan.

Niin, molemmilla puolilla on tosiaankin räminää ja primitiivistä soittoa, mikäli se ei vielä tästä tekstistä muuten tullut esille. Tämä on luullakseni loppuunmyyty, mutta kannattaa tämä kasetti poistaa vaan omaan talteen jos siihen pienikin mahdollisuus tarjoutuu. Die loud!

Kohokohdat: Armless Children – Hell Awaits, Desperate Warmachine. Maailmanloppu – Itsetuhoo, Mustan taivaan alla


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa