Necrolepsy – Deathnoise

Kun kuulin ensimmäisen kerran tästä Necrolepsystä, luulin kyseessä olevan Necropsy, eräs melko legendaarisessa maineessa oleva lahtelainen death metal-bändi 90-luvun alusta. Tämä Necrolepsy puolestaan ei ole legendaarisessa maineessa eikä se ole edes Lahdesta, vaan Tampereelta. Death metallia Necrolepsy kylläkin on.

Necrolepsy pyrkii kaikin mahdollisin tavoin pääsemään lähelle 90-luvun alun menoja. Jo demon valkoiselle pohjalle tehty kansi viittaa tuohon aikakauteen, samaten c-kasettiformaatti ja äänityksen melko primitiivinen taso. Deathnoise –demokassulla on kyse kaikista noista, ja kyseessä on siis kolmimiehisen bändin toistaiseksi tuorein levytys.

Sanotaan nyt vaikka näin, että Necrolepsy on Tampereen vastaus Stench of Decaylle. Molemmat bändit kumartelevat 90-luvun alun suomisoundille lähes estotta. Tosin SoD on enemmänkin Abhorrencen palvojia, siinä missä Necrolepsy upottaa ryminäänsä myös doom metallisia elementtejä, eli Autopsy ainakin on ollut mielessä tai vähintään alitajunnassa kun tätä demoa on kasattu. Kappaleissa on suoraviivaista jyräämistä, mutta sitten on tasapainottamassa myös sitä hitaampaa ja raskaampaa osastoa. Täten Deathnoise on kokonaisuutena varsin pätevä nauha, sillä yksikään biisi ei jää muita huonommaksi. Tosin nauhalla ei ole sitä omaa Vulgar Necrolatryakaan, paitsi että Swallow Your Soul menee aika lähelle.

Hyvän kuuloista ryminää. Tätä kuuntelisi kernaasti enemmänkin, enkä pistäisi sitäkään pahakseni jos bändi jossain vaiheessa siirtyisi pois demoformaatista ja lähtisi tekemään “isompaa” EP:tä.

Kohokohdat: Swallow Your Soul, Morbid Insanity


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa