Perikato – Jälkiteollinen painajainen

Perikadon Jälkiteollinen painajainen -seiskatuumaisen kannessa on maisema, joka tuo vahvasti mieleen Forca Macabran The Traces the Machine Leaves in the Landscape… Are Equal to What It Leaves in the Mind –seiskan (1997) kannet. Tuo mainittu Forca Macabran seiskatuumainenhan oli jo itsessään todella raaka, mutta Perikato saa sen kuulostamaan yllättävän kesyltä. Perikato on nimittäin tosissaan.

Perikadon edellinen julkaisu, Varman tuhon merkit – kasetti (2011) jäi minulta tyystin välistä. Kyseessä oli ilmeisesti todella vihainen nauha, mutta tuskinpa seiskatuumainen jää siitä pahasti jälkeen. Taitaapi olla Suomen toiseksi vimmaisin hardcorebändi heti Kylmän Sodan jälkeen, tämä Perikato. Järjetöntä huutoa ja hakkaamista, kuten hardcorelle vihkiytymätön tätä Perikadon äärimmäisen tiukkaa ja aggressiivista paahtamista voisi kuvailla. Perinteistä kasikakkosta Perikato ei missään nimessä soita, vaan sen vaikutteet ovat muualla.

Bassoa ei kuulu, mutta rummutus on yhtä väkivaltaista pieksentää, ihan kuin rumpali kuvittelisi rumpukalvojen olevan poliitikkoja. Kitaran sirkkelisoundi on jäätävä ja vokalistin huudot epätoivoisia, ympäristömyrkkyihin hukutettuja avunhuutoja. Jotain käsitystä Perikadon armottomuudesta antaa sekin, ettei vinyylin urilta voi kovinkaan helposti nähdä missä biisi alkaa ja missä kohtaa se loppuu. Tällä tavalla melkein koko kiekko pyörähtää huomaamatta läpi ilman, että kuulija huomaisi melkein mitään. Yksi näistä biiseistä on muuten Kirouksen käsialaa. Livenähän tämä on vieläkin tolkuttomampi bändi, eli kannattaa tsekata.

Kohokohdat: Jälkiteollinen painajainen, Varman tuhon merkit, Perikato, Äänestäjä


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa