Confusa – S/T

Confuse-nimellä toimi ainakin yksi hardcore–bändi, mutta kun bändin nimen lopusta korvaa yhden vokaalin toisella, saadaan helsinkiläinen Confusa. Hämmentävää? Ja tämä Confusa soittaa myös suoraviivaista ja äänekästä mekkalamusiikkia, mutta tekee sen melodioita säästämättä. Jos Japanin Confusen suosikkibändi on Discharge, niin Confusan lemppari on sitten Bad Religion? Confusaa voisi periaatteessa pitää “tyttöbändinä”. Viidestä jäsenestä valtaosa on (ainakin ollut) naisia. Tosin tällä levyllä varsinainen kitaristi Johanna ei ollut mukana sattuneesta syystä, vaan kitaraa soittaa Hero Dishonestissakin soittava Lasse. Kahden naisvokalistin – Kaisan ja Ketun – yhteispeli toimii hyvin. Naikkosia ei välttämättä aluksi erota toisistaan, mutta näiden äänissä on kyllä selkeitä erojakin, jotka paljastuvat ajan myötä. Suomipunkin Nylon Beat? Tuo ei sitten ollut pahassa mielessä lauottu kommentti!

Confusan nimetön debyyttiälpee (2007) laukkaa eteenpäin kuin meksikolaisiin perinnejuhliin kiirehtivä koni. Eipä siinä laukassa menekään kuin vain reilut 20 minuuttia, mutta siinähän ajassa soitetaan monta melkoisen hyvältä kuulostavaa biisiä. Ketun ja Kaisan laulu vaan ei mielestäni kuulosta aina hyvältä, vaikka sisään patoutuneita raivon tuntemuksia päästetäänkin pihalle. Mutta muutenhan tämä toimii vallan hyvin, ja kyllä laulajien ääntelytkin lopulta istuvat osaksi kokonaisuutta. Siinä ja Aika lienevät levyn parhaimmat biisit, jälkimmäinen siksi että se eroaa selkeästi muista raidoista. Tosin kaikki biisit kuulostavat keskenään erilaisilta, ja levy pysyy mielenkiintoisena. Mutta jukupliut, kun se ei ole pitkä. No, ongelmanhan ratkaisee helposti laittamalla levyn uudestaan soimaan, mutta toisaalta silloin alkaa vaivaamaan jo yliannostus. Valitettavasti Confusalta ei ole tullut tämän jälkeen materiaalia, vaikkei bändiä ole kuopattukaan. Keikkoja bändi kyllä soittelee… esimerkiksi tänään Hässäkkäpäivillä!

Levystä pitää nostaa vielä esille kansitaide. Ville Angerin taiteilemissa kansissa on samaa meksikolaista pääkallomeininkiä kuin The Offspringin viimeisen hyvän levyn Ixnay on the Hombren (1997) kansissa, mutta toisaalta en ole tämmöisen meksikolaisen kuoleman juhla-tematiikan ystävä.

Kohokohdat: Viisaammat, Siinä, Aika


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa