Oi Polloi – Ar Ceól Ar Cánan Ac-A-Mach

Oi Polloi ei ole viime aikoina ollut erityisen aktiivinen bändi julkaisemaan levyjä, vaikka nyt onkin uusi levy tulilinjoilla. Vuonna 2006 bändiltä tuli edelliset levytyksensä, eli Mind the BollocksEP, splitti Nikmat Olalimin kanssa ja Ar Ceól Ar Cánan Ac-A-Mach –pitkäsoitto. No, eihän sitä voi olettaakaan että pitkälti 30-vuotias Oi Polloi (!) jatkaisi samalla tahdilla hamaan maailmanloppuun asti.

Siinä missä Mind the Bollocks  oli laulettu englanniksi, on Ar Ceól Ar Cánan Ac-A-Mach sanoituksellisesti pelkkää gaelia kuten oli Oi Polloin puoli Nikmat Olalim –splitilläkin. Biisit ovat lähes samasta muotista [sic] valettuja, mutta se on hyväksi havaittu muotti joten sen hyödyntämisessä ei ole mitään vikaa. Tämä vuoden 2006 Oi Polloi on melkein parasta mitä yhtye on 90-luvun puolivälin jälkeen tehnyt, ja yhtyeen anarko-henkisessä punkissa on roimasti hardcoreenkin viittaavia elementtejä. Tahti on melko reipas, eikä oikeastaan yksikään biisi tipahda kelkasta. Tässä ei ole yhtään huonoa biisiä.

Diikki on hyvä vokalisti ja tämä vetelee gaelia todella hyvin. Mies kuulostaa hyvin tuohtuneelta, vaikka tämän normaaliääni onkin lempeä kuin vessapaperilampaalla. Sanoituksissa tosin on hyvin paljon vihaa ja kiukkua mukana, ja niissä käsitellään käytännössä samoja aiheita mitä Oi Polloi muutenkin kommentoi, mitä nyt maailmanpolitiikkaa käsitellään nyt gaeliksi. Niin, ja yksi biisi on omistettu Union Jackin kyseenalaistamiselle. Tämä aihe olisi luultavasti ollut tätä kovempi juttu, jos punkkia olisi tehty 1300-luvulla.

Ar Ceól Ar Cánan Ac-A-Machista voitaisiin kokoavasti sanoa, että se on helvetin hyvä levy. Eipä tässä nyt oikein muuta tällä kertaa.

Kohokohdat: Brosnachadh Catha, Ceud Mìle Fàilte, Sgrùdadh 2323, Fear a’ Bhàta


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa