Shatterhand / Cigarette Crossfire – Split

Kun Cigarette Crossfire rävähti vuodenvaihteessa 2010/2011 ilmoille, bändin ensimmäinen seiskatuumainen tuntui (syystäkin) olevan kovimpia juttuja melodisen punkin ja hardcoren rintamilla. Samoihin aikoihin oli kylläkin tullut myös splitti skottibändi Shatterhandin kanssa, ja siitäkin kyllä puhuttiin muttei sitä koskaan näkynyt missään. Sain itse hankittua tämän splitin vasta reilun vuoden myöhässä, sen jälkeen kun Cigarette Crossfire oli julkaissut jo ensimmäisen pitkäsoittonsa ja minäkin olin ehtinyt haastatella bändiä

Cigarette Crossfiren puolella on yksi kappale, Force-Fed. Kyseinen kappale lataa suoraan tauluun ja sinkoutuu omissa kirjoissani suoraan Cigarette Crossfiren kovimpien biisien joukkoon. Ehkäpä kaikkein kovimmaksi, jopa. Tämä on äänitetty samoissa sessioissa kuin ne seiskankin biisit, mitä nyt tämä pieksee ne kaikki. Jopa Man’s Best Friendin, ja se on jo todella tiukka suoritus. Eipä minulla tästä biisistä nyt muuta. Kokekaa se itse. Tämä splitti on siis hankinnan arvoinen jo pelkästään Cigarette Crossfiren puolen takia.

Mutta jotta tämä teksti ei menisi pelkästään Cigarette Crossfiren hehkuttamiseksi, niin pitääpä kehua Shatterhandiakin. Itselleni tämä splitti oli ensimmäinen (ja itse asiassa ainoa) kanava jota kautta pääsin koko bändiä kuulemaan. 90-luvulla perustettu bändi alkaa olemaan piakkoin jo veteraaniasemassa, onhan bändi julkaissut jo tukun levyjä. Cigarette Crossfirelle tuli siis ainutlaatuinen tilaisuus päästä samalle levylle bändin kanssa, varsinkin jos se voitti puolelleen myös joitakin Shatterhandin faneja. Shatterhand soi yhtä melankolisesti kuin splitin suomibändikin, joten bändit sopivat toisilleen erittäin hyvin. Samoja vaikutteitahan (Hot Water Music, Leatherface jne.) on molemmilla bändeillä.

Tänään Cigarette Crossfire esiintyy Vastavirta-klubilla lämppäämässä Shatterhandin maanmiehiä The Amistadia. Tätä keikkaa olen odottanut. Ämyrockin Cigarette-keikka jäi tyystin välistä, mutta nyt on torstai ja MINÄ PÄÄSEN VIHDOIN JA VIIMEIN KATSOMAAN ARKIKEIKKAA VASTAVIRRALLE! I FEEL LIKE TAMPERE!

Ps. Pitäisiköhän kuunnella joskus jotain muutakin?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa