Diskelmä / Polttoitsemurha – Split

Virastoissa asioiminen on aina hauska tilanne, ja sitä varten kannattaa valmistautua esimerkiksi hyvää ja aiheeseen sopivaa musiikkia kuuntelemalla. Odotusnumeroa poimiessa voi hyräillä ainakin Diskelmän ja Polttoitsemurhan tuotantoa, sillä on hyvin epätodennäköisestä että seitsentuumaisia vinyyleitä soittavia laitteita olisi sillä hetkellä käytettävissä. Tällä Diskelmän ja Polttoitsemurhan splitillä on meininki ns. kohdillaan, eli Diskelmältä on kaksi biisiä, Polttoitsemurhalta kolme. Julkaisijoina puolestaan oli Kämäsiä Levyjä, Roku Recordsia ja Headnoise Recordsia.

Diskelmä kantta koristaa hieno “Työkkäri-kansi” – mitä nyt Työkkärin logo on seinällä väärinpäin – joka alunperin pölähti jonkin paidan tai keikkajulisteen koristeeksi, en nyt muista. Tämä sama juippihan on tehnyt muitakin Diskelmä-kansia, ja hienoja kansia on tehnytkin. Korkealla tasolla pysyy itse musiikkikin, varsinkin kun muistetaan sen olevan pohjimmiltaan d-beatia. Tyylillisesti Diskelmä vetää edelleen sitä samaa mitä aiemminkin, mitä nyt Kollaa Kestää –coverit ovat tippuneet kelkasta eivätkä pianot helise, mutta eipä Diskelmä sitä perinteisintä d-beatia enää soita. Melodiaa kyllä riittää edelleen, mutta viha ja tuohtumus ovat kuitenkin vallitsevassa asemassa. Tyylikästä, mutta Diskelmältä on tullut ikimuistoisempaakin musiikkia ulos, vaikka bändi onkin oivasti kehittynyt toimintavuosiensa aikana.

Polttoitsemurhasta ei ole kuulunutkaan hetkeen mitään. Yhtyeen tätä tuoreemmat studioäänitteet taitavat olla Perhostenkerääjä –kokoelmalla, sekin on jo useamman vuoden vanha. Eikä tätä rovaniemeläisbändiä näe niin hirveän usein keikoillakaan täällä etelässä. Polttoitsemurha vetelee edelleen sangen vihaista hardcorea kahdella laulajalla, mutta muistin yhtyeen soittaneen kaoottisempaa ja sekopäisempää mekkalaa kuin mitä se tällä splitillä soittaa. Tai sitten muistan väärin, mikä on sekin hyvin mahdollista. Nythän bändi näyttää jotain kehittymisenkin merkkejä, kun kappaleissa on jopa temponvaihdoksia ja ne tuntuvat aiempaa pitemmiltä. Ei huono puoli tämäkään, mutta vanhana (?) Diskelmä-fanina vannon Diskelmän nimeen.

Kohokohdat: Diskelmä – Friend or Crap, Polttoitsemurha – Mikään ei riitä


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa