The Amistad, The Phoenix Foundation, Cigarette Crossfire & Rift. 16.8.2012 @ Vastavirta, Tampere

Alkaa meno muuttua täällä Tampereella jo melko hurjaksi, kun nyt menin Vastavirralle jo toisena iltana peräkkäin. Pitääköhän tätä vauhtiin alkaa jo totuttelemaan?

Näköjään pitää. Hyväksi jo aiemmin havaittu Rift oli nytkin hyväksi havaittava, vaikka juuri edellisen kerran näin bändin tasan viikkoa aiemmin Hämeenlinnan Mustassa Torstaissa. Suosittelen ihmisiä muuten menemään sinne kun vastaisuudessa niitä järjestetään. No, eipä minulla tästä keikasta ole ihmeempiä sanottavia. Rutiinilla alkaa bändi jo vedellä, vaikka tuon uuden ja nopeamman biisin ilmestyminen settiin kasvattaa kiinnostusta kovasti.

Cigarette Crossfire oli hieman yllättävästi toisena, ja keräsi ilmeisesti eniten yleisöäkin. Ei tässä loppuunmyytyä missään tapauksessa lähennelty, mutta eniten tämä bändi tuntui paikallisia kiinnostavan. Eihän tällä keikalla kyllä paljoa porukkaa ollut, varmaan bändit + 10-20 maksanutta niin ollaan lähellä totuutta. Harmi, sillä ainakin Cigarette Crossfiren keikka oli jäätävän hyvä. Tarjosi tiukkaa soittoa, hyviä biisejä ja hieman tahatonta sketsiviihdettäkin.

The Phoenix Foundationin aikana näkyi, että Cigarette Crossfirea odotelleet ihmiset olivat ehtineet kaikota jo heti suosikkiensa jälkeen. Olisi niiden nyt kannattanut Peenixin jäädä katsomaan, sekin kun oli ihan hyvässä iskussa. Uusi levykin on kaiketi juuri tuloillaan, joten jäänpä odottelemaan. Edellinen plätty No Love Lost ei ollut sellainen levy jonka eteen olisin valmis tekemään suuria uhrauksia, siinä missä edeltäjänsä oli liki loistava levytys.

The Amistadille kävi vähän sitten niin kuin sille kuvitteli käyvän. Melko tuntematon ulkomaalaisbändi kun vetelee tunnetumpien kotimaannimien jälkeen, niin olihan se selvää ettei porukkaa hillittömästi paikalla enää ollut bändiä seuraamassa. Eipä sillä, että sitä olisi ollut paikalla juuri muutenkaan. Mitä itse The Amistadiin tulee, niin nämä mukavan oloiset britit olivat saaneet albuminsa jollekin nettisaitille striimattavaksi, ja koetin sitä varmaan kuukautta ennen keikkaa kuunnella. Ei iskenyt, mutta keikka oli “ihan ok” –tasoa. Kyllähän sitä katseli, mutten kuitenkaan edes levyä ostanut. Nyt vähän harmittaa, mutta toisaalta kiirehdin melko nopeasti poiskin Pispalasta jotta saisin alle viisituntisiksi jääneistä yöunistanikin jotain irti.

Muutamat lisäkuvat ovat tsekattavissa täällä.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa